Εκπαίδευση

Μεταπτυχιακό… από τον Πύργο

foithsh.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρουαπό τον Πύργο, μπορεί να κάνει όποιος επιθυμεί, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθεί από την Ηλεία, εξοικονομώντας παράλληλα κόπο, χρόνο και φυσικά χρήματα. Άμεσος συνεργάτης του Κυπριακού Πανεπιστημίου και του Φορέα Πιστοποίησης «Unicert», είναι το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Άλμα» στον Πύργο, πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (1) από πέρσι.

Οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου για τους τέσσερις φοιτητές που ολοκλήρωσαν την α΄ ενότητα, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στις εγκαταστάσεις του Φροντιστηρίου «Άλμα» στον Πύργο, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι νέες εγγραφές για το χειμερινό εξάμηνο, τόσο στα Μεταπτυχιακά προγράμματα όσο και στα Προπτυχιακά, που θα λειτουργήσουν από φέτος για πρώτη φορά.

Η Unicert και το Πανεπιστήμιο Frederick

Η UNICERT είναι ένας σύγχρονος Φορέας Πιστοποίησης Ανθρώπινου Δυναμικού, πιστοποιημένος από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Προωθεί και στηρίζει τα εξ’ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου FREDERICK, τα οποία είναι αναγνωρισμένα από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Το Πανεπιστήμιο FREDERICΚ είναι ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο (στη Λευκωσία και στη Λεμεσό) και αποστολή του είναι η παροχή ευκαιριών μάθησης μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας, στους τομείς της επιστήμης, της τεχνολογίας, των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και η γενικότερη προσφορά στο σύνολο.

Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα

Στο Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργούν έξι Σχολές που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της εκπαίδευσης και προσφέρουν προγράμματα σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο.

Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα εξ’ αποστάσεως, που μπορεί να παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί, είναι:

-Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)

-Διεθνές Εμπόριο και Ναυτιλιακή Διοίκηση

-Ναυτικό Δίκαιο

-Ειδική Εκπαίδευση

-Διοίκηση Σχολικών Μονάδων

-Αναλυτικά Προγράμματα και Διδασκαλία

      *Κατεύθυνση Εκπαιδευτική Τεχνολογία

      * Κατεύθυνση Ηγεσία για διδασκαλία

      * Κατεύθυνση Γλώσσα και Λογοτεχνία

      * Κατεύθυνση Δια Βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων

-Διασφάλιση Ποιότητας

      * Κατεύθυνση Εκπαίδευση

  * Κατεύθυνση Παραγωγής και Υπηρεσίες

-Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας

-ΤΠΕ στην Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη

Πληροφορική

    * Κατεύθυνση Smart Systems

    * Κατεύθυνση Web Systems

   Από φέτος, θα λειτουργήσουν για πρώτη χρονιά και Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών εξ’ αποστάσεως στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με Κατευθύνσεις α)Λογιστικής, β)Marketing, γ)Οικονομικά, δ)Χρηματοοικονομικά και ε)Οργάνωση και Διοίκηση.

Φοίτηση και εξετάσεις…από τον Πύργο

Το «Αλμα», ως άμεσος συνεργασίας της Unicert  και του Πανεπιστημίου Frederick έχει την αποκλειστικότητα για την υλοποίηση των εξ’ αποστάσεων Μεταπτυχιακών (σ.σ τώρα και Προπτυχιακών) Προγραμμάτων στο Νομό Ηλείας. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε όσους Ηλείους (και όχι μόνο) επιθυμούν, να παρακολουθήσουν ένα Μεταπτυχιακό, χωρίς να χρειαστεί να  μετακινηθούν από τον τόπο τους (για φοίτηση ή για εξετάσεις), εξοικονομώντας κόπο, χρόνο και χρήμα, καθώς το συνολικό κόστος ενός Μεταπτυχιακού στο Frederick κοστίζει 25-30% λιγότερα χρήματα σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο εξ’ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα επιλέξει κάποιος.

Οι ενδιαφερόμενοι (χωρίς περιορισμό ηλικίας), μπορούν να εγγραφούν στο «Άλμα», προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία αποστέλλονται προς έγκριση στην Unicert.

Με την έγκρισή τους, ξεκινά η επικοινωνία του Φορέα Πιστοποίησης με τον φοιτητή, σχετικά με τα διαδικαστικά θέματα που αφορούν στην φοίτηση και στην καταβολή των διδάκτρων (για την οποία υπάρχει η δυνατότητα διευκολύνσεων, με δόσεις ανάλογα με τα προγράμματα, το χρόνο φοίτησης κλπ, ενώ υπάρχουν και εκπτώσεις ανά κατηγορία φοιτητών, ανάλογα με το εισόδημα, την εργασία ή την ανεργία, την κοινωνική κατάσταση (παντρεμένος, αριθμό τέκνων κλπ). Με τη διευθέτηση αυτών των ζητημάτων, ξεκινά η επικοινωνία του Πανεπιστημίου Frederick με τον φοιτητή, παρέχοντας του τους κωδικούς που «ξεκλειδώνει» μαθήματα και εργασίες.

Με την ολοκλήρωση κάθε ενότητας, στο τέλος του εξαμήνου, οι φοιτητής απευθύνεται και πάλι στο «Αλμα» στην προκαθορισμένη ημέρα και ώρα για τις εξετάσεις εξαμήνου, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, χωρίς καν να χρειαστεί να μετακινηθεί προς άλλη περιοχή, εκτός Νομού Ηλείας.

Ενθουσιασμός

Οι εξετάσεις του Εαρινού Εξαμήνου, με την ολοκλήρωση της α΄ ενότητας και τους τέσσερις πρώτους μεταπτυχιακούς φοιτητές από την Ηλεία, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στο τέλος του Ιουνίου και οι ίδιοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι, από τη δυνατότητα που τους δίνεται να κάνουν το Μεταπτυχιακό τους στον τόπο τους, χωρίς να χρειαστεί να αφήσουν τις δουλειές τους, τις οικογενειακές και άλλες υποχρεώσεις τους, αλλά και να δαπανήσουν επιπλέον χρήματα για μετακινήσεις, διανυκτερεύσεις κλπ.

Περισσότερο ενθουσιασμένοι όμως δήλωσαν με το πρόγραμμα σπουδών που ακολουθούν, την επιστημονική επάρκεια των ακαδημαϊκών καθηγητών και την στήριξη που έχουν μέσω της υπερσύγχρονης πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης με δυνατότητες σύγχρονης ασύγχρονης επικοινωνίας.

Πληροφορίες

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να ενημερωθούν για τα Μεταπτυχιακά και Προπτυχιακά Προγράμματα και να εγγραφούν, απευθυνόμενοι στον Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «Άλμα» (www.almaedu.gr), στην οδό Τάκη Πετροπούλου 14, στον Πύργο (τηλ. 2621034200), Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-14:00 (έως το τέλος Ιουλίου) από τον Υπεύθυνο Σπουδών Σπύρο Βρύνα.


Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα