Αχαϊα Ηλεία

MΕΘ Ρίου: Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση της μικρής από τον Πύργο

Ακούστε το άρθρο

Σταθερή αλλά κρίσιμη είναι η κλινική κατάσταση της υγείας του 20 μηνών παιδιού από την Ηλεία που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο “Παναγία η Βοήθεια”, έχοντας προσβληθεί από την εποχική γρίπη..

“Υπάρχει σταθερότητα, και αυτό είναι υπέρ του παιδιού. Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι μια καλή ημέρα για εμάς, είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι”, δήλωσε o Διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης.

Το κοριτσάκι μάλιστα βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη, χωρίς ωστόσο να είναι διασωληνωμένο, με τους θεράποντες ιατρούς να εφαρμόζουν τη μέθοδο του μη επεμβατικού αερισμού.

Ώρες αγωνιάς για γονείς και συγγενείς του παιδιού. Μάλιστα η μητέρα μετά από συστάσεις και τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής επέστρεψε το σπίτι της οικογένειας καθώς εμφανίζει συμπτώματα γρίπης.

Η οικογένεια έχει ένα ακόμα παιδάκι.

Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκεται η ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο, στην περίπτωση που χρειαστεί η διακομιδή ενός ακόμα παιδιού – αγόρι – που νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο, ως επιβεβαιωμένο κρούσμα της εποχικής γρίπης.

“Η κλίνη παραμένει στη διάθεση του ΕΚΑΒ” δήλωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Όλη η επικαιρότητα