Κύπρος

Μεθυσμένη μάνα ‘ξέχασε’ τη 12χρονη κόρη της στον δρόμο

Ακούστε το άρθρο

Μια απίστευτη υπόθεση εκδικάζεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, με πρωταγωνίστρια μια 36χρονη μητέρα από την Ουκρανία, μόνιμη κάτοικο Κύπρου και διαζευγμένη με Κύπριο, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της μέθης και της άτακτης συμπεριφοράς, καθώς και της κακομεταχείρισης τέκνου κάτω των 16 χρόνων.

Η 36χρονη κατηγορείται ότι τα ξημερώματα της 15ης Μαΐου 2016, ενώ είχε υπό τη φροντίδα της την ανήλικη κόρη της, εσκεμμένα παραμέλησε και εγκατέλειψε τη 12χρονη κατά τρόπον που θα μπορούσε να προκληθεί άσκοπη ταλαιπωρία ή βλάβη στην υγεία της: Συγκεκριμένα, την άφησε να περιμένει με τις ώρες μόνη της στον δρόμο, ενώ η ίδια τα έπινε με φίλη της σε κοντινή μπιραρία, στον δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

Η Ουκρανή μητέρα αρνείται την ενοχή της στις κατηγορίες και δεν αποδέχεται ότι με τη συμπεριφορά άφησε εκτεθειμένη τη 12χρονη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την καταγγελία στην Αστυνομία την έκανε ο ιδιοκτήτης της μπιραρίας, ο οποίος κατέθεσε και ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη. Όπως ανέφερε, γύρω στη 01.00 τα ξημερώματα αντιλήφθηκε τη 12χρονη μόνη της στον δρόμο, να καρτερά τη μάνα της μέχρι αυτή να πιει τα ποτά της. Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και συνάντησαν το μικρό κορίτσι στον δρόμο, δίπλα από την μπιραρία. Η μικρή υπέδειξε στους αστυνομικούς πού βρισκόταν η μητέρα της, η οποία εκείνη την ώρα διασκέδαζε με φίλη της εντός της μπιραρίας, καταναλώνοντας οινοπνευματώδη ποτά (ουίσκι).

Όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από την 36χρονη εξηγήσεις, αυτή, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκαν, δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί τους κι έλεγε ασυναρτησίες εξαιτίας της μέθης.

Μάλιστα, ήταν τόσο προχωρημένη η κατάσταση μέθης της μητέρας, που όταν οι αστυνομικοί της ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα, εκείνη τους είπε «πρώτα να τελειώσω το ποτό μου». Τελικά, τη φροντίδα του 12χρονου κοριτσιού ανέλαβε προσωρινά λειτουργός του γραφείου ευημερίας, η οποία στη συνέχεια το παρέδωσε στον πατέρα της. Η δίκη της 36χρονης Ουκρανής θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη.

Πηγές: news247.gr, Politis

Όλη η επικαιρότητα