Ηλεία

Μέτρα ανακούφισης για τους πολίτες από δήμο Ήλιδας

Ακούστε το άρθρο

Τι δηλώνει με αφορμή την συμπλήρωση ενός μήνα ο δήμαρχος Ήλιδας Γ. Λυμπέρης – Χρειάζονται κι άλλα μέτρα -Μέτρα πλήρους ανακούφισης από δημοτική αρχή – Θα ανοίξει η Νέα Πτέρυγα Νοσοκομείου

Ένας μήνας έκλεισε χθες από την ημέρα που το πρώτο αποτέλεσμα εξέτασης για κορονοιό στην Αμαλιάδα, αλλά και γενικότερα στην Ηλεία, ήταν θετικό και αφορούσε τον άτυχο Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, που μετά από λίγες μέρες έχανε τη ζωή του και αποτελούσε το πρώτο θύμα στην χώρα.

Ένας μήνας, μιας πρωτοφανούς κρίσης σε κάθε επίπεδο με την τοπική κοινωνία να έχει ως μοναδικό μέλημα την προφύλαξη, κάτι που όπως δείχνουν τα στοιχεία, το καταφέρνει.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, θα φάνταζε ευχή αν η πολυπαιγμένη φράση της «κανονικότητας» αποτελούσε «όνειρο θερινής νυκτός», μιας και το καλοκαίρι είναι πλέον κοντά…

Οι επιπτώσεις στην ψυχολογία των πολιτών και δευτερευόντως στην οικονομία, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, είναι σοβαρές. Παρήγορο είναι, ωστόσο, το γεγονός, ότι έναν μήνα μετά από τη στιγμή που ξεκίνησε αυτό που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί στην Αμαλιάδα, στην Ηλεία, σε ολόκληρη τη χώρα, οι πολίτες του δήμου Ήλιδας καταφέρνουν να διαφυλάττουν την υγεία τους…

Με αφορμή τη συμπλήρωση αυτού του δύσκολου μήνα, που έχει απώλειες, με πρώτη φυσικά τον χαμό του Μ. Αγιομυργιαννάκη, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης τοποθετήθηκε, δίνοντας το στίγμα και της «επόμενης μέρας», διαβεβαιώνοντας ότι η δημοτική αρχή θα στηρίξει σε κάθε επίπεδο, απ’ όπου της αναλογεί, τους δημότες της: «Η κανονικότητα δεν έχει επιστρέψει.

Η κανονικότητα έχουμε καιρό πιστεύω ακόμα για να επιστρέψει. Αυτό που μπορούμε να πούμε σήμερα είναι ότι πριν έναν μήνα ακριβώς η Αμαλιάδα ήταν το επίκεντρο και κατά τον κ. Τσιόδρα των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πολλοί τότε, μάλιστα, έκαναν και προβλέψεις ότι θα είναι το νέο Μπέργκαμο της Ελλάδας.

Ευτυχώς, σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι εμείς καταφέραμε να είμαστε εκεί που ήμασταν τότε, εκτός από 2-3 εισαγόμενα κρούσματα που είχαμε, γενικότερα στον νομό όχι μόνο στην Αμαλιάδα, και ευτυχώς επιβεβαιώθηκε και επιβεβαιώνεται αυτό που ήταν ως κεντρικός στρατηγικός στόχος και στον Εθνικό Οργανισμό Υγείας και με τον κ. Τσιόδρα και στην κυβέρνηση με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, αλλά και ως αντίληψη δικής μας, δική μου, πως πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην πανδημία, στην ανθρώπινη υγεία και μετά στην οικονομία, γιατί παγκοσμίως υπήρχε μια διχογνωμία για το πως θα πάρουμε αυστηρά μέτρα εγκαίρως για την προστασία της υγείας του πληθυσμού ή αν θα είναι πιο χαλαρά για να προστατεύσουμε την αυριανή μέρα της οικονομίας.

Σήμερα αποδεικνύεται λοιπόν περίτρανα, και είμαι κι εγώ οπαδός αυτής της άποψης, πως αν υπάρξει υγεία στον πληθυσμό και αν καταφέρουμε να έχουμε το αποτέλεσμα που μέχρι σήμερα φαίνεται μέχρι τέλους στη χώρα μας, θα κερδίσει η οικονομία.

Γιατί φανταστείτε αν είχαμε σήμερα, όπως είπε προχθές ο κ. Τσιόδρας αναλογικά 2.000 – 2.500 νεκρούς, πως θα ήταν η χώρα, πως θα ήταν η ψυχολογία της χώρας και αν η οικονομία είναι ψυχολογία, όπως λένε οι οικονομολόγοι, που θα πήγαινε και η οικονομία»

«Θα λάβουμε μέτρα πλήρους ανακούφισης των δημοτών μας»

Ο δήμαρχος Ήλιδας, χαρακτηρίζει θετικά τα πρώτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, προσθέτει ωστόσο ότι ποσοτικά δεν είναι αρκετά, καλώντας να ακολουθήσουν κι άλλα, ενώ δεσμεύεται ότι από την πλευρά του δήμου θα ληφθούν μέτρα πλήρους ανακούφισης για τους δημότες: «Η Αμαλιάδα ζει με τον περιορισμό που έχει όλη η χώρα. Οι επαγγελματίες, οι επιχειρηματίες, οι αγρότες, όλος ο κόσμος περνάει πολύ δύσκολα. Τα πρώτα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση μπορεί να είναι θετικά ως πρόσημο, ποσοτικά όμως δεν είναι αρκετά. Θα πρέπει δηλαδή να υπάρξουν κι άλλα. Σε ότι αφορά εμάς, ως δημοτική αρχή, θα πάρουμε μέτρα πλήρους ανακούφισης για όλο τον κόσμο και για όλους τους δημότες μας, είτε αυτοί είναι αγρότες, είτε είναι επιχειρηματίες, είτε είναι ο οποιοσδήποτε. Αυτό θα αφορά απαλλαγή από τέλη, από «βάρη» κλπ, και κυρίως πρέπει να ετοιμάσουμε και αυτό δίνω ως μήνυμα και σήμα σήμερα, το αύριο του Εθνικού Συστήματος Υγείας και σε ότι μας αφορά το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, για το οποίο δίνουμε μεγάλη «μάχη».

Ο κ. Λυμπέρης, δεν παρέλειψε να σταθεί στη σημαντική παρουσία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και στην ανάγκη λειτουργίας της νέας πτέρυγας, η οποία διαθέτει αξονικό τομογράφο και σύγχρονο ψηφιακό ακτινολογικό, δωρεές ύψους 500.000 ευρώ του ομογενή δωρητή και αναπληρωτή δημάρχου Ήλιδας κ. Ανδρέα Παπαδάκου. Ο δήμαρχος Ήλιδας, ανέφερε ότι παρά τις καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατικής διαδικασίας, όπως επεσήμανε, η δημοτική αρχή θα καταφέρει να «δώσει» στους πολίτες τη νέα πτέρυγα. «Είναι σημαντικότατη η δωρεά των 500.000 ευρώ που έχει υπάρξει για αξονικό τομογράφο και για ψηφιακό ακτινολογικό που έχουν τοποθετηθεί, σε πείσμα της γραφειοκρατίας, σε πείσμα των γραφειοκρατών σε όλα τα επίπεδα, εμείς θα «προχωρήσουμε» να δώσουμε τη νέα πτέρυγα και το τμήμα επειγόντων περιστατικών, περίπου 900 τ.μ. υπερσύγχρονων χώρων για να υποδεχτούν αύριο τους δημότες μας για θέματα υγείας και για ότι ανάγκη έχουν. Με «αιχμή του δόρατος» το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, το σύστημα υγείας, ειδικά στον τόπο μας, ειδικά στον δήμο μας, ειδικά στην πόλη μας, θα «προχωρήσουμε» για την οικονομική ανάταση, δίνοντας βάση στον πρωτογενή τομέα, που έχουμε πολύ καλά ποιοτικά προϊόντα και θα προσπαθήσουμε να διασώσουμε ότι μπορούμε να διασώσουμε από την τουριστική κίνηση»

Όλη η επικαιρότητα