Κόσμος

Μεξικό: Εντοπίστηκαν 44 ακρωτηριασμένα σώματα σε μαζικό τάφο

Ακούστε το άρθρο

Τα ανθρώπινα μέλη ήταν μέσα σε 119 μαύρες σακούλες και είχαν θαφτεί σε ένα πηγάδι έξω από την πόλη Τζαλίσκο της Γκουαδαλαχάρα 

Μεξικανοί ερευνητές επιβεβαίωσαν πως, τουλάχιστον 44 ακρωτηριασμένα σώματα, βρέθηκαν σε έναν μαζικό τάφο, αφού προηγουμέμνως οι κάτοικοι είχαν κάνει λόγο για «άσχημες οσμές».

Τα ανθρώπινα μέλη ήταν μέσα σε 119 μαύρες σακούλες και είχαν θαφτεί σε ένα πηγάδι έξω από την πόλη Τζαλίσκο της Γκουαδαλαχάρα.

Η εξέλιξη αυτή, ήταν η συνέχεια της πρώτης ανακάλυψης, στις 3 Σεπτεβρίου, όταν οι Αρχές υποχρεώθηκαν να επιχειρήσουν τη συγκόλληση των μελών, σε μια προσπάθεια να αναγνωρίσουν τα θύματα. Αρχικά, υπήρχε η θεωρία πως τουλάχιστον 37 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, ωστόσο την προηγούμενη Παρασκευή το Ινστιτούτο Εγκληματολογικών Επιστημών ανακοίνωσε ότι ο αριθμός τους είχε αυξηθεί σε 44.

Τα όργανα ήταν σε διάφορα στάδια αποσύνθεσης, ανέφερε ο επικεφαλής του υπουργικού ασφάλειας της χώρας, ενώ ήταν θαμμένα αρκετά βαθιά μέσα στο έδαφος.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, οι τρεις πρώτες σακούλες ανακαλύφθηκαν μετά από την εκσκαφή της πυροσβεστικής μέσα σε χαντάκι, ενώ χρειάστηκε, στη συνέχεια, να φτάσει σε βάθος 10, περίπου, μέτρων για να εντοπίσει και τις υπόλοιπες σακούλες.

Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία για τους θανάτους των 44 ανθρώπων και η αστυνομία αναζητά συνδέσμους που θα της δώσουν τις απαιτούμενες απαντήσεις. Μάλιστα, εξετάζουν την πιθανότητα να υπάρχει σύνδεση μεταξύ αυτών των δολοφονιών και των έξι πτωμάτων που ανακαλύφθηκαν σε σπίτι τον Αύγουστο και τα οποία διαπιστώθηκε πως είχαν άμεση σχέση με κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος.

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα