Κόσμος

Μεξικό: Νεκροί σε ενέδρα 14 αστυνομικοί

Ακούστε το άρθρο

Δεκατέσσερις νεκροί αστυνομικοί είναι ο απολογισμός της αιματηρής ενέδρας που σημειώθηκε σήμερα στην Πολιτεία Μιτσοακάν στο δυτικό Μεξικό, όπως ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Πρόκειται για μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας από τότε που ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα τον Δεκέμβριο.

Τα μεξικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η αστυνομία απάντησε σε μια κλήση και όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, στα περίχωρα της πόλης Αγκιλίγια, έγιναν στόχος πυρών ενόπλων.

«Δεκατέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε στην πόλη Αγκιλίγια» στην Μιτσοακάν, ανέφερε το αρμόδιο υπουργείο για τη Δημόσια Ασφάλεια στο λογαριασμό του στο Twitter.

Οι τοπικοί αστυνομικοί αξιωματικοί με ανάρτηση στο twitter επεσήμαναν πως «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθούν οι δράστες» της επίθεσης.

Η Μιτσοακάν έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε θέατρο συγκρούσεων μεταξύ μικρότερων συμμοριών. Η εμπορία ναρκωτικών, οι συγκρούσεις ανάμεσα στα καρτέλ και οι επιχειρήσεις των αρχών στο πλαίσιο των κυβερνητικών προσπαθειών να παταχθεί η διακίνηση έχουν προκαλέσει μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Στις 30 Αυγούστου μια σύγκρουση μεταξύ δύο ένοπλων ομάδων είχε αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη έντεκα στην πόλη Τεπαλκατεπέκ, 75 χλμ από την Αγκιλίγια. Επίσης, τον Αύγουστο, τα πτώματα 19 ανθρώπων εντοπίστηκαν στην πόλη Ουρουαπάν, στην πολιτεία Μιτσοακάν.

Στα τέλη του 2006, η κυβέρνηση του Μεξικού ξεκίνησε μια μεγάλη, εκτεταμένη επίθεση κατά του οργανωμένου εγκλήματος που, σύμφωνα με διάφορες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το μόνο αποτέλεσμά της είναι η αύξηση της βίας στη χώρα.

Έκτοτε, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό 250.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αν και δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί ο αριθμός των θανάτων που καταγράφηκαν στις επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα