Ομογένεια

Μία 26χρονη ομογενής διεκδικεί την είσοδό της στη Βουλή του Καναδά

Ακούστε το άρθρο

Η ομογενής 26χρονη αθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Εμμανουέλα Λαμπροπούλου, ανατρέποντας όλες τις προβλέψεις, κατάφερε να επικρατήσει στην εσωκομματική αναμέτρηση των Φιλελευθέρων του Τζαστίν Τριντό και να πάρει με άνεση το χρίσμα για τις επαναληπτικές εκλογές στην περιφέρεια του Saint Laurent στο Μόντρεαλ.

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου η Εμμανουέλα Λαμπροπούλου διεκδικεί την είσοδό της στη Βουλή του Καναδά. Αν εκλεγεί θα είναι το νεαρότερο σε ηλικία μέλος της καναδικής Βουλής.

Αυτή τη φορά τα προγνωστικά είναι αναφανδόν υπέρ της. Αν στην εσωκομματική διαδικασία είχε ν’ αντιμετωπίσει πρωτοκλασάτα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, με μακρά διαδρομή και ισχυρό εκτόπισμα, όπως η Γιολάντ Τζείμς, τώρα η αναμέτρηση μοιάζει περισσότερο εύκολη, καθώς η περιφέρεια του Saint Laurent παραδοσιακά δίνει υψηλά ποσοστά στο κόμμα των Φιλελευθέρων.

Εν τούτοις, αυτό δεν λειτουργεί εφησυχαστικά για την νεαρή Ελληνίδα που υποχρέωσε τα καναδικά Μέσα Ενημέρωσης να εστιάσουν τα φώτα τους στην εν πολλοίς ανέλπιστη υποψηφιότητά της. «Χρειάζομαι ακόμη τη στήριξη των Ελλήνων, τη στήριξη όλων των πολιτών του Saint Laurent ώστε να είναι νικηφόρα η μάχη της 3ης Απριλίου», λέει η 26χρονη Εμμανουέλα, με ρίζες -των γονιών της- από την Τρίπολη Αρκαδίας και τη Νάξο.

Αυτές τις μέρες στην πυκνοκατοικημένη περιοχή του Saint Laurent συναντά κανείς αφίσες του κόμματος των Φιλελευθέρων. Στη μια πλευρά τους εικονίζεται ο Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό και στην άλλη δεσπόζει το ελληνοπρεπές χαμόγελο της νεαρής Ελληνίδας.

Από την πρώτη στιγμή η ελληνική παροικία του Μόντρεαλ έσπευσε να σταθεί με ενεργό τρόπο στο πλευρό της Εμμανουέλας.

Από την πρώτη συνέντευξή της στην δημοσιογράφο και συγγραφέα Ιουστίνη Φραγκούλη – Αργύρη, με τη συμμετοχή του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ Νίκου Παγώνη και του προέδρου του Επαρχιακού Κογκρέσου του Κεμπέκ, Γιάννη Θεοδοσόπουλου, ως την επίσημη έναρξη της προεκλογικής της εκστρατείας, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, χιλιάδες είναι οι Ελληνες που έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους.

Πολλοί εξ αυτών ενεγράφησαν και στο δίκτυο εθελοντών της Εμμανουέλας Λαμπροπούλου. Αν εκλεγεί θα λάβει στην Καναδική Βουλή την έδρα του έως πρότινος βουλευτή και υπουργού Εξωτερικών του Καναδά Στεφάν Ντιόν, ο οποίος, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό της καναδικής κυβέρνησης, τοποθετήθηκε πρέσβης του Καναδά στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Πηγή: sofiatimes.com

Όλη η επικαιρότητα