Εκπαίδευση

Μια παράταξη (ΠΚΣ) και ένας υποψήφιος στο ΤΕΙ Πύργου…

mia_parataxi_pks_kai_enas_ypopsifios_sto_tei_pyrgoy.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σε ασυνήθιστα παράξενο κλίμα θα διεξαχθούν οι φετινές φοιτητικές εκλογές στο ΤΕΙ του Πύργου σήμερα, καθώς ύστερα από αρκετά χρόνια θα απουσιάζουν οι παραδοσιακές φοιτητικές παρατάξεις. Σε αντίθεση με την πλειονότητα των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων πανελλαδικά, στις εκλογές στο ΤΕΙ Πύργου δεν θα συμμετάσχουν ούτε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ούτε η ΠΑΣΠ, αλλά ούτε και η Αριστερή Ενότητα (ΑΡΕΝ), παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το καθεστώς μεταβατικότητας, που απαγορεύει την εισαγωγή νέων φοιτητών, και το ότι οι σπουδαστές του νέου τμήματος ΔΟΕΤ & ΠΜ, δεν έχουν ακόμα δραστηριοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό μαζικότητας, επιφέρει μια «γκρίζα» κατάσταση όσον αφορά τις φοιτητικές εκλογές αλλά και τη γενικότερη συλλογική ενεργοποίηση των φοιτητών.

Παρούσα στις κάλπες θα είναι η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ και η οποία έχει την πλειοψηφία των εδρών στο τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, με πρόεδρο του Συλλόγου Σπουδαστών τον Βασίλη Στεργίου. Στις εκλογές, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», θα συμμετάσχει και ο σπουδαστής Παναγιώτης Φύκαρης ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των Φοιτητών, όπου συζητήθηκε η τωρινή κατάσταση και, σύμφωνα με το ψήφισμα της πλειοψηφούσης παράταξης, αποφασίστηκε, με την ευθύνη του νέου ΔΣ, να συγκροτηθούν επιτροπές για την καλύτερη ενεργοποίηση των φοιτητών, με έμφαση σε πολιτιστικές δραστηριότητες.

Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Όλη η επικαιρότητα