Mια σπάνια ευαισθησία του προέδρου της Βαρβακείου, Κλεάνθη Τσιρώνη

dsc_2994.jpg

Με τη σπάνια ευαισθησία ο πρόεδρος της «Βαρβακείου» αγοράς  Κλεάνθης Τσιρώνης έγινε ο δημιουργός του ησυχαστηρίου στο χωριό  «Ελαιώνας» μακριά από την πολύβουη αγορά της Αθήνας, ξεχνώντας εκεί τις άγραφες αρχές της αγχώδους ζωής πλάι στους ανθρώπους που τον αγαπούν και τον θέλουν για πρόεδρο 25 χρόνια. Πασίγνωστος στην «Βαρβάκειο» αγορά αλλά και στον Πύργο που εδώ και χρόνια ενώνεται μαζί τους σε μια μεγάλη γιορτή που εδώ και χρόνια ετοιμάζουν μαζί με την όμορφη γυναίκα του Αθανασία για τους ανθρώπους που έρχονται να τους σφίξουν το χέρι και  να του πουν τα χρόνια πολλά στη γιορτή που ο  Κλεάνθης Τσιρώνης γιορτάζει τον πολιούχο  προστάτη του, Άγιο Νεκτάριο.

Εκεί στην καταπράσινη φάρμα του, γεμάτη άγρια και ήμερα ζώα που ξεπηδούν για  να τα χαϊδέψεις, τα χρώματα των λουλουδιών  με τα αρώματά τους, που μοσχοβολούν γύρω σου, το γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Νεκταρίου, την μέρα της γιορτής του ήταν ολόφωτο από τα εκατοντάδες κεριά των πιστών.

 

Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός μαζί με άλλους ιερείς λειτούργησαν στον εσπερινό την παραμονή της γιορτής του Αγ. Νεκταρίου, την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

«Με την ευλογία του Θεού και του Αγίου που κάθε χρόνο πήγαινα στην Αίγινα, αποφάσισα εδώ και 5 χρόνια να το γιορτάζουμε εδώ με φίλους και με ανθρώπους που έρχονται να ανάψουν ένα κερί για τον άγιο. Έτσι το έχουμε καθιερώσει εγώ και η γυναίκα μου και χαιρόμαστε όταν βλέπουμε να γεμίζει το σπίτι μας κόσμο» θα μας πει ο Κλεάνθης Τσιρώνης.

Την χαρά τους και την ευγένεια τους στο καλωσόρισμά μας στο ολόφωτο εντυπωσιακό σπίτι τους, τη νιώσαμε και εμείς που γνωρίσαμε από κοντά τον χαμογελαστό πρόεδρο και την όμορφη γυναίκα του Αθανασία που προσπαθούσαν με τον δικό τους τρόπο τον απλόχερο να περνούν καλά μαζί μας. Και νιώθουν ευτυχισμένοι γι’ αυτές τις στιγμές της ζωής τους.

Ένας τεράστιος μπουφές  με τα πιο γευστικά κρέατα και όχι μόνο είχε ετοιμαστεί από το Catering LA FOURCHETTE  του Κώστα και της Τάνιας Κάρδαρη.  Κάθε χρόνο ο ανοιχτόκαρδος οικοδεσπότης και πρόεδρος της «Βαρβακείου» Κλεάνθης Τσιρώνης, φροντίζει τα καλύτερα για τον κόσμο που γεμίζει το σπιτικό του. Χαίρεται να περνούν όλοι καλά.

Ο πρόεδρος Κλεάνθης Τσιρώνης   επιβάλλεται στον εαυτόν του, προσπαθεί να σκέφτεται θετικά και  είναι άνθρωπος της παράδοσης.  Είναι άνθρωπος της λογικής αλλά ακολουθεί και το συναίσθημα έχοντας έναν χαρακτήρα ευαίσθητο σαν ανοιχτό βιβλίο.

Η αγάπη του για την αδυναμία της ζωής του την όμορφη γυναίκα του δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει. «Γιατί από  αυτή και μόνο στήθηκε το πρόγραμμα της  υλοποίησης του αληθινού παραδείσου μια που η Αθανασία του κατάγεται από το χωριό Ελαιώνα.

Δεν κάνει τίποτε αν δεν είναι σίγουρος ότι θα πετύχει, έτσι ανανεώνει κάθε μέρα την εικόνα του, τη μια  δραστήρια με το φιλανθρωπικό του έργο σαν  πρόεδρος της «Βαρβακείου» και την άλλη με την οικογένειά του τις κόρες του την Καλλιόπη και την Κατερίνα τελειοφ. Οικονομικών, που νοιάζεται και αγαπά. Κάποιοι άνθρωποι είναι προορισμένοι για να κάνουν ένα συγκεκριμένο πράγμα. Και αυτό ταιριάζει στον πρόεδρο Κλεάνθη Τσιρώνη.

Όταν του είπαμε «Μπράβο» για ό,τι έχει πετύχει τόσα χρόνια μας απάντησε «Είναι μεγάλη μου τιμή να μου το λέτε. Δεν ξέρω αν είναι κομπλιμέντο». Δείχνει ευτυχισμένος, αισιόδοξος και πετυχημένος από την ζωή και από τις επιλογές του, γιατί όλα είναι ζήτημα θέλησης και εργασίας. Το σημείο αναφοράς του είναι η ζωή,  η δουλειά και η ενέργειά του για κάθε δημιουργία. Εκεί αληθινά τον θαυμάζουμε γιατί η προεδρία του στα 25 χρόνια με το επιχειρηματικό του πνεύμα λάμπει στα λόγια του και στο χαμογελαστό προσωπό του.

 

Της Σοφίας Βαρουξή

sophie.epiloges@gmail.com

Δημοσιογράφος της εφ.Πατρίς , Υπευθ. στήλης Ηλειούπολη (Επιλογές)