Αθλητισμός Κύπρος Ποδόσφαιρο

Μίχαελ Σκίμπε: «Σεβασμός στην Κύπρο»

Ακούστε το άρθρο

Ο Μίκαελ Σκίμπε αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες που έχει το παιχνίδι του Σαββάτου με την Κύπρο και υποστήριξε πως όλα θα κριθούν από την απόδοση της ελληνικής ομάδας. Παράλληλα, χαρακτήρισε την Κύπρο μία ομάδα που ξέρει να αμύνεται σωστά και να βγαίνει γρήγορα στην αντεπίθεση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σκίμπε:

Για την μη κλήση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στους προηγούμενους αγώνες: «Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, ο Λάζαρος ήταν τιμωρημένος στα πρώτα ματς της ΑΕΚ και δεν μπορούσα να τον καλέσω, θέλαμε να παίξουμε με αυτούς που είχαν ήδη παιχνίδια στα πόδια τους και όχι με αυτούς που ήταν τιμωρημένοι. Πέτυχε πολλά γκολ με την ομάδα του, αυτό με χαροποίησε και ελπίζω ότι τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι θα κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

Για το τι πρέπει να προσέξει η Εθνική στο παιχνίδι του Σαββάτου: «Πρώτα από όλα πρέπει να δείξουμε σεβασμό στην απόδοση της Κύπρου, δεν ήταν μόνο στο δεύτερο ημίχρονο με την Βοσνία (3-2) καλή, αλλά και στο πρώτο. Ακόμα και στον πρώτο αγώνα στην Ελλάδα ήταν αμφίρροπο το ματς, πρέπει να κρατήσουμε τη σταθερή αμυντική συμπεριφορά μας και να παίξουμε με θάρρος και πίεση μπροστά. Είμαστε προς το τέλος των προκριματικών και πρέπει να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς».

Για τις ιδιαιτερότητες ενός ματς στην Κύπρο για την Ελλάδα: «Είναι πολύ ωραία η Ελλάδα αλλά νιώθω όμορφα και εδώ, είναι σχεδόν το ίδιο, είχα την ευκαιρία να πάω στα κατεχόμενα, είδα ότι και στις δύο πλευρές οι άνθρωποι είναι καλοσυνάτοι και ευγενικοί. Χαίρομαι που είμαι εδώ και θα αγωνιστούμε αύριο σε ελληνικό χώρο. Εξαρτόμαστε μόνο από τη δική μας απόδοση και αυτό πρέπει να συμβεί και αύριο. Αποδείξαμε στα προηγούμενα παιχνίδια ότι μπορούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο μας σε αυτό του αντιπάλου και πρέπει να κάνουμε δύσκολη τη ζωή της αντιπάλου μας, της Κύπρου. Είναι ωραίο που υπάρχει ένα είδος αδελφοκτόνου αγώνα σε αυτό τον όμιλο και είμαι βέβαιος ότι αμφότερες οι ομάδες θα έχουν υψηλό κίνητρο για τη νίκη».

Για το πώς βλέπει την Εθνική Κύπρου: «Πιστεύω ότι είναι μια ισορροπημένη γενικά ομάδα, μπορούν και αμύνονται πολύ καλά, είναι σε θέση να βγουν τεχνικά και γρήγορα στην αντεπίθεση. Δυστυχώς για αυτούς είναι τραυματίας ο Χριστοφή που είναι πολύ γρήγορος παίκτης, ο Πιέρος Σωτηρίου είναι ένας πολύ καλός επιθετικός, στο κέντρο είναι δυνατοί αλλά έχουμε προετοιμαστεί καλά και χαιρόμαστε για το αυριανό παιχνίδι».

Για τον Κώστα Σταφυλίδη και αν έχει αποφασίσει για την ενδεκάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Σταφυλίδης παίζει σε πολλές θέσεις, αποτελεί τον χαρακτήρα της ελληνικής ομάδας, είναι τολμηρός, αποφασιστικός, με καλή τεχνική κατάρτιση, πάσα, προώθηση της μπάλας, ένα σημαντικό εργαλείο της ομάδας μας. Τον έφερα στην συνέντευξη Τύπου γιατί είναι στο σχέδιό μου να παίξει, αλλά δεν θα αποκαλύψω τον αυριανό σχηματισμό της Εθνικής. Σίγουρα θα παίξει ο Σωκράτης (γέλια), θέλουμε να μείνουμε προσαρμοσμένοι στους στόχους μας, δεν θα μιλήσω για παίκτες και σχηματισμούς, πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα τα δύο παιχνίδια ώστε να παίξουμε στα μπαράζ του Νοεμβρίου».

in.gr

Όλη η επικαιρότητα