ΕΠΣ Ηλείας

Μιχάλης Καλαρύτης: (Προπονητής Ηλειακού Βαρθολομιού): Δίκαια επιστρέφει στην Α1 ο ιστορικός Ηλειακός…

Ακούστε το άρθρο

Τον  προπονητή  του πρωταθλητή Ηλείας της Α2 κατηγορίας Ηλειακού Βαρθολομιού, Μιχάλη Καλαρύτη, φιλοξενεί σήμερα η «Πατρίς  Σπορ»,  μιλώντας για την επιτυχία της ομάδας του,  και γενικότερα το πρωτάθλημα της Α2, η κανονική περίοδο του οποίου ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο!

Ο  Γαστουναίος παλαίμαχος  παίκτης του Αίαντα Γαστούνης και πολλών άλλων Ηλειακών ομάδων, και τώρα προπονητής,  με την μακρόχρονη εμπειρία στα Ηλειακά γήπεδα αναφέρει:

Πως  ήρθε αυτή η επιτυχία για τον Ηλειακό Βαρθολομιού?

«Συμμετέχοντας και την προηγούμενη σεζόν στην Α2, ξέραμε καλά το πρωτάθλημα αυτό, και το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση του συλλόγου μας  με επικεφαλής τον πρόεδρό μας κ. Τζήκα, ενίσχυσε την ομάδα με παίκτες αξίας για την κατηγορία(π.χ. Δ. Τσουκαλάς, Καράμπελας κ.λ.π.), που έκαναν τη διαφορά, διαμορφώνοντας ένα σύνολο πολύ ανταγωνιστικό, έχοντας πάρει  την πρωτοπορία από την 2η αγωνιστική, έως και σήμερα(μια αγωνιστική πριν το φινάλε)! Αποδεικνύοντας στην πορεία ότι ήμασταν μια κλάση ανώτεροι από τις άλλες ομάδες! Έχοντας σε 25  αγώνες, μόλις δυο ήττες από Κατσαρού(εντός) και Αετό Κέντρου(εκτός), καθώς και δυο ισοπαλίες σε Πελόπιο και Γεράκι! Έτσι  δίκαια  επιστρέφει  η ομάδα  στην Α1 κατηγορία, με την ελπίδα να εδραιωθεί, όπως ήταν παλιότερα!».

Πιστεύεις  πως μπορεί ο Ηλειακός να εδραιωθεί στην Α1?

 

«Βεβαίως και το πιστεύω, καθώς η ομάδα έχει βάσεις  για να μείνει στην Α1!  Αν μάλιστα γίνουν και 3 – 4 καλές προσθήκες  το ερχόμενο καλοκαίρι, μπορούμε να πετύχουμε μια άνετη παραμονή στη νέα κατηγορία, μέσα από μια πολύ καλή πορεία! Με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα παραμείνουν στην ομάδα όλα τα παιδιά που βοήθησαν στην υλοποίηση της ανόδου!  Άλλωστε αυτή θα είναι και η δική μου εισήγηση στη διοίκηση, μαζί με την επιθυμία μου να συνεχίσω για 3η χρονιά στον πάγκο της ομάδας»!

Γενικότερα κ. Καλαρύτη πως είδες το πρωτάθλημα της Α2?

 

«Σε  γενικές γραμμές θεωρώ πως ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με τα οποία  προβλήματα του…, όπου θεωρώ πως οι τέσσερεις ομάδες(Δάφνη  Ανδραβίδας, Πέλοπας Πελοπίου, Πέλοπας Πύργου και Ν. Κόροιβος Κατσαρού), δικαίως θα  συμμετάσχουν στα πλει – οφ ανόδου!  Με επικρατέστερες  για τα δυο εισιτήρια  ανόδου, την ιστορική Δάφνη Ανδραβίδας και τον Πέλοπα Πύργου, που στον β΄ γύρο έδειξαν μια σταθερότητα, σε σχέση με τον Κεραυνό Βρίνας,  που έκανε «κοιλιά»… και έμεινε εκτός πλει – οφ ανόδου! Όσο για την «ουρά», και εδώ  θεωρώ  πως ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Νεοχωρίου , Ιφιτος Καλυβίων και Αργοναύτης Κατακόλου, απογοήτευσαν από την αρχή, και μοιραία υποβιβάζονται!».

Πως είδες τη διαιτησία και αν έπαιξε ρόλο… στο πρωτάθλημα?

 

«Είμαι από τους προπονητές εκείνους που πολύ σπάνια στέκομαι στη διαιτησία, καθώς είμαι του δόγματος, πως αν  έχεις καλή ομάδα, δεν φοβάσαι τίποτα, και κανείς… διαιτητής, η οτιδήποτε άλλο…, μπορεί να σε σταματήσει! Όμως φέτος  σε γενικές γραμμές, η διαιτησία ήταν καλή, και δεν διαμόρφωσε  την εξέλιξη  του πρωταθλήματος! Βεβαίως  λάθη γίνονται και  θα γίνονται πάντα, αλλά χωρίς λάθη, δεν  θα βγάλουμε νέους διαιτητές, μιας και το ποδόσφαιρο έχει συνέχεια!».

Κλείνοντας Μιχ. Καλαρύτη αυτή την κουβέντα μας, θα μπορούσες να ξεχωρίσεις κάποιους παίκτες του στον Ηλειακό που σας βοήθησαν περισσότερο, η κάποιους άλλους παράγοντες?

 

«Όταν παίρνεις ένα πρωτάθλημα και στο τέλος κάνεις τον απολογισμό, θυμάμαι από τότε που ήμουν στον μεγάλο Αίαντα Γαστούνης, δεν ξεχωρίζει κάποιος η κάποιοι! Η προσπάθεια είναι πάντα συλλογική, από την διοίκηση, τους παίκτες, τον προπονητή και τους φίλους της ομάδας. Το ίδιο ισχύει και σε εμάς, και με την ευκαιρία που μου δίνεται σήμερα, θέλω να  τους ευχαριστήσω  όλους, καλώντας όλο το Βαρθολομιό και όχι μόνο, στην  «φιέστα» της ανόδου που θα γίνει σε λίγες ημέρες(θα ανακοινωθεί σύντομα), στο γήπεδό μας, για να  γιορτάσουμε την επιστροφή μας στην Α1 της  ΕΠΣΗ!».

Όλη η επικαιρότητα