Ηλεία Πολιτική

Μιχάλης Κατρίνης: «Να προστατευτούν με νόμο οι πολίτες απέναντι στις καταχρηστικές χρεώσεις των τραπεζών»

Ακούστε το άρθρο

Τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής με πρωτοβουλία Μιχάλη Κατρίνη

Τροπολογία για την προστασία των πολιτών από τις καταχρηστικές χρεώσεις που έχουν επιβάλλει οι τράπεζες σε συναλλαγές και υπηρεσίες, κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, με πρωτοβουλία του βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη, υπεύθυνου τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η τροπολογία-προσθήκη που κατατέθηκε στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο “Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες Διατάξεις”, μεταξύ άλλων, απαγορεύει με νόμο τις αδικαιολόγητες χρεώσεις (επανέκδοση pin, έκδοση κίνησης ή βεβαίωσης υπολοίπου κ.α.) και επιβάλλει την υποχρεωτική αιτιολόγηση, από πλευράς των τραπεζών, του τρόπου υπολογισμού των χρεώσεων, ώστε να στοιχειοθετείται η κάλυψη λειτουργικών εξόδων ή η αμοιβή υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται πως ο Μιχάλης Κατρίνης είχε καταθέσει ερώτηση για το θέμα και στην ελληνική Βουλή, ενώ πρόσφατα ζήτησε την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την προστασία των καταναλωτών από την εναρμονισμένη πρακτική των τραπεζών.

“Οι πολίτες έχουν ανάγκη προστασίας από τους πολιτειακούς θεσμούς, ώστε να μην αισθάνονται μόνοι απέναντι στην ασυδοσία των τραπεζών” δήλωσε ο ηλείος βουλευτής και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τον θεσμικό της ρόλο.

Όλη η επικαιρότητα