Ηλεία Πολιτική

Μιχάλης Κατρίνης: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσεις για την κατασκευή του δρόμου Πάτρα-Πύργος»

Ακούστε το άρθρο

‘’Ο κ.Μητσοτάκης απέφυγε να αναφερθεί στην ομιλία του ΔΕΘ στην επαναδιαπραγμάτευση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που στραγγαλίζουν την οικονομία.

Προφανώς το συγκεκριμένο ζήτημα παραπέμφθηκε στις καλένδες από τον κ.Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έχει το σθένος να το θέσει σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο, αλλά ούτε και να ζητήσει τη συγκρότηση μιας εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη, με την εξαίρεσή τους από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και τώρα, αλλά και στο μέλλον!

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα ακίνητα δεν μπορούν επίσης να καλύψουν το γεγονός ότι απέφυγε να τοποθετηθεί για την επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών που απειλεί να ακυρώσει τις μειώσεις που έγιναν στον ΕΝΦΙΑ.

Και βέβαια ο κ.Μητσοτάκης δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη στην ομιλία του το Σάββατο για το δρόμο ´´Πάτρα-Πύργος´´.

Για όλους όσοι βιαστούν να πουν ότι για τον τομέα των υποδομών αναφέρθηκε μόνο στα έργα που θα γίνουν στη Βόρεια Ελλάδα, για τον τομέα της ανάπτυξης μαζί με τα έργα στην περιοχή, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πανηγυρικά  ότι σύντομα θα περάσει από διυπουργική επιτροπή το ηλιοθερμικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Κρήτη!

Μόνο όταν ρωτήθηκε ευθέως, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της Κυριακής, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις γνωστές αοριστίες ότι σύντομα θα είναι σε θέση να μας ανακοινώσει τις αποφάσεις του για την τύχη του έργου!

Δυστυχώς, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει τις καθυστερήσεις και τα λάθη που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθιστώντας το ´´Πάτρα-Πύργος´´ ολοένα και δυσκολότερη υπόθεση.

Εις βάρος βέβαια, της ανάπτυξης της Ηλείας και της ασφάλειας των Ηλείων πολιτών, οι οποίοι αγωνιούν και αγανακτούν.

Η ατολμία και η αφωνία του κ.Μητσοτάκη δεν αντισταθμίζονται από την αναξιοπιστία του κ.Τσίπρα.

Η Ελλάδα αξίζει μια καλύτερη τύχη, έχει ανάγκη από μια σύγχρονη και προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης.’’

Όλη η επικαιρότητα