Ηλεία Πολιτική

Μιχάλης Κατρίνης: Περίσσευμα αλαζονείας και έλλειμμα αυτοκριτικής από τον κ.Τσίπρα

Ακούστε το άρθρο

‘Η συνολική παρουσία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ επιβεβαίωσε τους λόγους για τους οποίους τον αποδοκίμασαν οι πολίτες.

Με περίσσευμα αλαζονείας και έλλειμμα ουσιαστικής αυτοκριτικής, ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να εμπνεύσει, να πείσει και να συγκινήσει κανένα.

Πείθει, όμως, όλο και περισσότερους ότι παίζει, μαζί με τον κ.Μητσοτάκη, το παιχνίδι του δικομματισμού για να εγκλωβίσουν μαζί τους πολίτες, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ζήτημα του δρόμου Πάτρα-Πύργος. Ο κ.Τσίπρας με την κατάτμηση του έργου, ευθύνεται για την μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του. Στην ερώτηση για την πορεία του έργου, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι το έργο “πρέπει να γίνει”!

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τις συντριπτικές ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση 4,5 ετών στην έναρξη εργασιών του δρόμου.

Τα ίδια ακριβώς σχεδιάζει να κάνει και ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος ακόμα δεν έχει καταλήξει για το τι θέλει να κάνει με το δρόμο Πάτρα-Πύργος.

Και στις δύο περιπτώσεις, με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο μεγάλος χαμένος είναι η Ηλεία.

Ο κ.Τσίπρας, που έφερε στη χώρα ένα νέο, επώδυνο και αχρείαστο μνημόνιο με την ‘’περήφανη διαπραγμάτευση’’ του πρώτου εξαμήνου του 2015, δε βρήκε να πει ούτε μία “συγγνώμη” στους πολίτες.

Ο άνθρωπος που συνεργάστηκε με την ακροδεξιά και τους ΑΝΕΛ, κατάργησε το ΕΚΑΣ και παραχώρησε τη δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο για 99 χρόνια.

Ο άνθρωπος που έντεχνα δίχασε και δηλητηρίασε την ελληνική κοινωνία, στοχοποιώντας το ΠΑΣΟΚ και όλους όσοι ανέλαβαν την  ευθύνη των δύσκολων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, οφείλει να κάνει μια γενναία και ειλικρινή αυτοκριτική.

Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης, την οποία δεν μπορεί να προσφέρει ο κ.Τσίπρας.

Ιδιαίτερα όταν υπερασπίζεται επίμονα την πολιτική που άσκησε την περίοδο 2015-2019. Μια πολιτική βαθιά συντηρητική, μια πολιτική που κόστισε στη χώρα και τους πολίτες.

Στην πραγματικότητα, ο κ.Τσίπρας ζητά από τους Έλληνες να τον πιστέψουν και να τον εμπιστευτούν για να κάνει και πάλι τα ίδια.

Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το σταθερό προοδευτικό πόλο στη χώρα. Έχει ως στρατηγικό στόχο την ανασύνθεση και τη δημιουργία μιας νέας και μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Έχει ως στόχο την αναγέννηση του προοδευτικού πόλου που θα εκφράσει τους νέους ανθρώπους, τη μεσαία τάξη και τους πολίτες που πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να έχει τη δική της πρόταση ανάπτυξης και αυτοδύναμη πορεία στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Όλη η επικαιρότητα