Ηλεία Πολιτική

Μιχάλης Κατρίνης: Πότε θα ξεκινήσει το «Πάτρα-Πύργος» κ. Καραμανλή; Έχετε απάντηση;

Ακούστε το άρθρο

Σε σχέση με τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών όσον αφορά την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα-Πύργος», ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«O κ. Καραμανλής δημοσίευσε χθες την προειλημμένη απόφασή του για τη διάλυση των εργολαβιών του έργου «Πάτρα-Πύργος».

Τη σχετική απόφαση είχε λάβει στις 11 Ιουλίου του 2019, όταν ανέστειλε τις προκαταβολές στους αναδόχους, ενώ την ανακοίνωσε αρκετούς μήνες αργότερα.

Αυτό που αποφεύγει να ανακοινώσει ο κ. Καραμανλής είναι, τι θα συμβεί την επόμενη μέρα, αφού, αυτή τη στιγμή, το έργο είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Αν και πότε θα ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή μας.

Με δεδομένο ότι μπαίνουμε πλέον σε αχαρτογράφητα νερά, λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, είναι σαφές ότι η χθεσινή επιλογή του κύριου Καραμανλή είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνη.

Και αυτό με δεδομένο ότι δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. για την έγκριση του μοντέλου υλοποίησης (σύμβαση παραχώρησης), αλλά και τη συνέχιση χρηματοδότησης του έργου.

Ταυτόχρονα, η επιλογή διάλυσης των εργολαβιών εικάζεται ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις από τους αναδόχους και δικαστικές προσφυγές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος, αλλά και καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Οι πολίτες της Ηλείας περιμένουν ξεκάθαρες απαντήσεις: πότε ξεκινάει και πότε θα ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας «Πάτρα-Πύργος»;

Ο κ. Καραμανλής οφείλει να δώσει αυτές τις απαντήσεις, τις οποίες επιμελώς, εδώ και πολύ καιρό, αποφεύγει».

Όλη η επικαιρότητα