Lifestyle

Μιχάλης Μανιάτης: Από τον Πύργο στην… Κίνα – Οι απειλές μετά τον «Άγγελο»

Ακούστε το άρθρο

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (17/2) ο ηθοποιός Μιχάλης Μανιάτης,  ο οποίος τα τελευταία ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Κίνα.

Ο Μιχάλης Μανιάτης σε μια σπάνια τηλεοπτική του εμφάνιση μίλησε, μεταξύ άλλων για τη ζωή στην Κίνα, τα χρήματα, αλλά και για την κινηματογραφική επιτυχία της ταινίας «Άγγελος» εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους μετά την προβολή έπρεπε να κυκλοφορεί με συνοδεία.

Η ζωή στην Κίνα και η σχέση του με τα χρήματα

«Δεν μου απαγορεύεται να πάω αλλά έχουν παρατείνει τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς για λόγους ασφάλειας», τόνισε για το γεγονός ότι δεν έχει επιστρέψει ακόμα εκεί, λόγω του κορονοϊού.

Παράλληλα, ο ηθοποιός σχολίασε τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας των κινεζικών αρχών προκειμένου να μην μεταδοθεί ο ιός.

Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Μανιάτης περιέγραψε για το πώς βρέθηκε στη μακρινή χώρα της Ασίας.

«Όταν πήγα στην Κίνα την τελευταία φορά αισθάνθηκε επαρχιώτης», τόνισε.

«Δεν είμαι τίποτα. Δεν δηλώνω επάγγελμα», διευκρίνισε ακόμα. «Το επάγγελμά μου είναι ταξιδευτής στον χρόνο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι εργάζεται εκεί ως σύμβουλος σε ξενοδοχεία, αλλά δεν εγκατέλειψε την Ελλάδα για πάντα.

«Δεν ήταν θέμα βιοποριστικό γιατί το χρήμα για μένα δεν έχει καμία σημασία», είπε ενώ πρόσθεσε πως δεν του αρέσει το χρήμα.

Ο ίδιος, ανέφερε ότι επένδυσε τις οικονομίες του στους ανθρώπους.

«Είμαι πολύ τυχερός στα 68 μου να είμαι ακόμα ζωντανός. Οι περισσότεροι φίλοι μου δεν ζουν«, εξομολογήθηκε ο Μιχάλης Μανιάτης.

«Όταν είχα ανάγκη, με βοηθούσαν φίλοι χωρίς αντάλλαγμα», τόνισε.

«Έχω κάνει Ανάσταση με την καλύτερή μου φίλη με λίγο ψωμί, ελιές και λίγη ντοματούλα«, είπε ο ηθοποιός, προσθέτοντας: «Δεν έχω περάσει ωραιότερο Πάσχα».

Το modeling και ο «Άγγελος»

Αμέσως μετά, μίλησε για το πώς ξεκίνησε να ασχολείται με το modeling.

Η περιγραφή για την πρώτου επαφή με το modeling συνεχίστηκε και αποκάλυψε ότι πήρε ένα αστρονομικό ποσό που του επέτρεψε να ζήσει πλουσιοπάροχα για μήνες.

Η κουβέντα συνεχίστηκε γύρω από την ταινία «Άγγελος», μέσω της οποίας έγινε διάσημος, λέγοντας ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή του μετά την προβολή της.

Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Μανιάτης σημείωσε χαρακτηριστικά πως αυτό συνέβη αναγκαστικά.

«Το επέβαλε το Υπουργείου Πολιτισμού και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί δεχόμουν απειλές. Όχι μόνο εγώ προσωπικά αλλά το σπίτι μας και η οικογένεια μου. Έπαιρναν τηλέφωνα την μητέρα μου, σε μια μονοκατοικία όπου μέναμε, της έλεγαν πως «βλέπουμε τον γιο σου τώρα που είναι στο Σύνταγμα και δεν θα φτάσει στο σπίτι». Ήμασταν υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε το τότε 5ο Αστυνομικό Τμήμα για λόγους ασφαλείας» είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Μανιάτης.

Επίσης, ο Μιχάλης Μανιάτης αποκάλυψε πως υποδύθηκε τον «Άγγελο» στην ομώνυμη επιτυχία επειδή, πολύ απλά, κανένας άλλος δεν δεχόταν να ερμηνεύσει τον συγκεκριμένο ρόλο. Για τον οποίο ρόλο, δε, δέχθηκε βοήθεια μεγάλη από τον Άντονι Χόπκινς!

«Συμπτωματικά εδώ στην Ελλάδα γνωριστήκαμε με τον Άντονι Χόπκινς και με επηρέασε διδάσκοντας με πως να μην είμαι ηθοποιός« δήλωσε, επίσης, ο 68χρονος “πολίτης του κόσμου” όπως αρέσκεται να δηλώνει.

Δείτε στο παρακάτω απόσπασμα όσα δήλωσε ο ηθοποιός Μιχάλης Μανιάτης:

Διαβάστε παλαιότερη συνέντευξη του στην εφ. «Πατρίς»…

Μιχάλης Μανιάτης: «Γύρισα όλο τον κόσμο… το μόνο μέρος που αισθάνομαι οικεία είναι η Ηλεία!»

Όλη η επικαιρότητα