Αθλητισμός

 Μίκι Τσίρκοβιτς: «Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό…»

Ακούστε το άρθρο

«Η Ηλεία αποτελεί για μένα το δεύτερο σπίτι μου»! 

 

Με τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας την περασμένη Κυριακή, και την ομάδα της Σπάρτης του γνωστού μας τεχνικού Μίκι Τσίρκοβιτς, κερδίζοντας μέσα στη Ζαχάρω,  να οδηγεί πλέον μόνη  την «κούρσα» στον 7ο όμιλο! Σε ένα πρωτάθλημα βέβαια που έχει πολύ δρόμο, και πολλές εκπλήξεις, όπως έδειξαν και οι τέσσερεις πρώτες του αγωνιστικές.

Παίρνοντας αφορμή λοιπόν από την 4η αγωνιστική, η «Πατρίς – Σπορ», ζήτησε τη γνώμη του Σέρβου τεχνικού της πρωτοπόρου Σπάρτης , Μίκι Τσίρκοβιτς.

Μόνιμος κάτοικος Πατρών τα τελευταία χρόνια ο Μίκι, γνωρίζει σχεδόν τα πάντα για το ποδόσφαιρο της δυτικής Ελλάδας, για την Αχαΐα, την Ηλεία που είναι κάτι σαν δεύτερη… πατρίδα του όπως λεει , για τη Μεσσηνία και φυσικά για την Αρκαδία και τη Λακωνία.

Ποιος  είναι ο Μίκι Τσίρκοβιτς;

Γεννημένος στην Πρίστινα, μεγάλωσε ποδοσφαιρικά και έδειξε γρήγορα το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο, αγωνιζόμενος μέχρι την Α΄ Εθνική της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας με τη φανέλα του Σεράγεβο. Ήρθε στην Ελλάδα για τη Νίκη Βόλου, στην οποία έκανε σπουδαία καριέρα.  Από τη στιγμή όμως που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια, έδειξε πολύ γρήγορα έφεση στην προπονητική, ξεκινώντας ως υπηρεσιακός στο Λεωνίδιο, αλλά επί της ουσίας, στον ΠΑΟ Βάρδας, μια δουλειά που ήταν και η πρώτη ολοκληρωμένη της καριέρας, μένοντας δυόμιση χρόνια εκεί. Στη συνέχεια ακολούθησε τη διαδρομή που όλοι λίγο-πολύ ξέρουμε. Έφτασε μέχρι και τη Β΄ Εθνική, ως τεχνικός του Ιωνικού, είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε τον μικρό, άσημο και μετέπειτα ξακουστό Πλατανιά Χανίων, με τον οποίο κατέκτησε Πρωτάθλημα Δ΄ Εθνικής και άνοδο. Πέρασε από τη Δόξα Νέας Μανολάδας με μεγάλες επιτυχίες, και τον Αστέρα Βλαχιώτη τη σεζόν που κόντραρε τον  Αστέρα Αμαλιάδας, ενώ πέρυσι δούλεψε στον ΠΑΟΒ και πάλι, και φέτος βρίσκεται στη Σπάρτη. Ο Μίοντραγκ Τσίρκοβιτς, κατά κόσμον Μίκι, είναι ένας προπονητής για τον οποίο λέγονται πολλά, όπως για παράδειγμα για τον ηφαιστειώδη χαρακτήρα του, ο οποίος πολλές φορές τον έχει οδηγήσει σε πρόωρες αποχωρήσεις από τις ομάδες, αλλά και για το γεγονός ότι έχει τη δική του «φιλοσοφία» στο ποδόσφαιρο, πιστεύοντας ότι μια ομάδα πρέπει πρώτα να είναι «παρέα». Ο ίδιος λέει ότι δεν συμβιβάζεται με τα τερτίπια των παραγόντων και γι’ αυτό φεύγει νωρίς, ενώ το ίδιο κάνει αν διαπιστώσει ότι χάνεται ο σεβασμός από τους παίκτες.

Πως είδες  το ματς  της  Ζαχάρως;

«Μπορεί να κερδίσαμε δίκαια, όμως θα σας έλεγα πως η νίκη μας δεν ήταν καθόλου εύκολη! Καθώς  στο α΄ μέρος η Ζαχάρω στάθηκε καλά και είχε ευκαιρίες για γκολ, αλλά ευτυχώς εμείς παίξαμε σοβαρά και πειθαρχημένα, και εκμεταλλευτήκαμε πλήρως τις ευκαιρίες μας,  απέναντι στον ενθουσιασμό των γηπεδούχων»!

Πόσο σας  τρομάζει
η «μοναξιά» της κορυφής;

«Θα σας  έλεγα καθόλου, γιατί όπως σας προανέφερα, βλέπουμε  το πρωτάθλημα, παιχνίδι με παιχνίδι! Απλά τώρα καλούμαστε να διαχειριστούμε την κορυφή, αποδεικνύοντας κάθε αγωνιστική ότι αντέχουμε, και αξίζουμε ως ομάδα να βρισκόμαστε εκεί, παρότι ακόμα είναι πολύ νωρίς. Βέβαια  δεν κρύβουμε  το στόχο μας που είναι φυσικά ο πρωταθλητισμός, όμως  στο τέλος ξυρίζουν  το γαμπρό »!

Τι απαντάτε σε αυτούς
που σας θεωρούν φαβορί;

«Είναι γεγονός ότι η Σπάρτη έχει ποιοτικό ρόστερ, όμως υπάρχουν και άλλες καλές ομάδες στον 7ο όμιλο, όπως είναι ο Αστέρας Βλαχιώτη, η Ερμιονίδα και ο ΠΑΟ Βάρδας! Σε ένα πρωτάθλημα με πολλές παγίδες, με τα περισσότερα ματς να κρίνονται στις  λεπτομέρειες, οπότε ξεχάστε τα φαβορί»!

Πως βλέπετε τις τρείς
Ηλειακές  ομάδες;

«Είναι γεγονός από αυτά που έχουμε δει στις τέσσερεις  πρώτες αγωνιστικές, ειλικρινά σας λέω,  και εσείς το γνωρίζεται καλά, στενοχωριέμαι για το άσχημο ξεκίνημα που έχει κάνει η ομάδα της «καρδιάς» μου ο ΠΑΟ Βάρδας!  Τον  περίμενα καλύτερο, παρά την ανανέωση που έχει κάνει! Όμως πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα βρει το δρόμο του!   Όσο για το νεανικό Πανηλειακό, ακούω καλά λόγια, Αυτή η ομάδα άλλωστε έχει ιστορία και βαριά φανέλα, και με την ευκαιρία που μου δίνετε σήμερα, είμαι σίγουρος  ότι θα φανεί η δουλειά που γίνεται και θα βρει το δρόμο του!  Αντίθετα  ο Ολυμπιακός  Ζαχάρως θα χρειασθεί ενίσχυση με δυο – τρείς παίκτες,  αν θέλει να παλέψει την παραμονή, έχοντας καλές  μονάδες, όπως είναι ο Φ. Σκοζάι, ο Φ. Παναγόπουλος ο Ι. Καπετανάκης κ.λ.π.».

Ποια η σχέση σας με τηνΗλεία
και αν επιστρέψετε εδω;

«Όταν βρίσκομαι στην Ηλεία, ιδίως ως «αντίπαλος» όπως προχθές , νοιώθω  ένα δέος.., καθώς  νοιώθω το νομό σας δεύτερη πατρίδα μου,  και δεύτερο σπίτι μου! Σέβομαι ιδιαίτερα τους ανθρώπους που έχω συνεργαστεί, αλλά και όλους τους φιλάθλους που με εκτιμούν και το είδατε και στη Ζαχάρω, και τους ευχαριστώ  για όλα! Ήταν  αμέτρητα  τα  τηλέφωνα και η συμπαράσταση  του κόσμου,  όταν αντιμετώπισα ένα σοβαρό πρόβλημα με την υγεία  μου. Από εδώ ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα, και ίσως… εδώ επιστρέψω, άλλωστε στο ποδόσφαιρο, ποτέ μην λες ποτέ!

Όλη η επικαιρότητα