Γυναίκα

Μικρά μυστικά για τέλεια μαλλιά το καλοκαίρι

Ακούστε το άρθρο

Ο ήλιος και η θάλασσα, όση χαρά δίνουν σε εμάς, άλλο τόσο κακό κάνουν στα μαλλιά μας. Υπάρχει, όμως, τρόπος να τα προστατεύσουμε, χωρίς να χρειαστεί να στερηθούμε τίποτα από τα δύο. Ιδού μερικά μικρά μυστικά για την καλοκαιρινή περιποίηση των μαλλιών σας.

Μη χτενίζετε τα μαλλιά σας πριν ξεπλύνετε το αλάτι της θάλασσας –ρισκάρετε σπασίματα. Άλλωστε, το επιμελώς ατημέλητο στυλ που χαρίζει η θάλασσα στα μαλλιά είναι ακαταμάχητο –γιατί να το χαλάσετε;

Τυλίξτε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο με ένα βαμβακερό μπλουζάκι αντί για πετσέτα. Θα απορροφήσει περισσότερη υγρασία, και θα προκαλέσει λιγότερα σπασίματα στις τρίχες –επίσης, αν έχετε μπούκλες, θα τις «τσαλακώσει» πολύ λιγότερο απ’ ό,τι η πετσέτα.

Φτιάξτε μια σπιτική μάσκα μαλλιών με μέλι και γιαούρτι, για βαθιά ενυδάτωση και έλεγχο του φριζαρίσματος. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι, μια κουταλιά μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας. Τα ανακατεύετε όλα μεταξύ τους, απλώνετε στα μαλλιά, αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά, ξεβγάζετε και λούζεστε κανονικά.

Τα μαλλιά σας χρειάζονται αντηλιακό όσο και το σώμα σας. Ναι, ξέρουμε, μία που το είπαμε και μία που καγχάσατε πως 40€ είναι ήδη υπεραρκετά για πρόσωπο και σώμα, δεν έχετε άλλα 20€ για τα μαλλιά. Έπρεπε, όμως, να το πούμε.

Αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο όσο τα μαλλιά σας είναι ακόμα βρεγμένα. Προτιμήστε την σκιά της ομπρέλας ή του αρμυρικιού μέχρι να (μισο)στεγνώσουν.

Ξεβγάζετε πάντα τα μαλλιά σας πριν πέσετε για ύπνο –έστω με σκέτο νερό αν γυρίσατε βράδυ από την θάλασσα και νυστάζετε υπερβολικά για να λουστείτε. Το αλάτι, όσο μένει στα μαλλιά, τα αδυνατίζει και προκαλεί σπασίματα στις τρίχες.

Απλώστε λάδι καρύδας στα μαλλιά σας, και αφήστε το να δράσει μία ώρα πριν τα ξεβγάλετε, για ενυδάτωση στη στιγμή.

via

Όλη η επικαιρότητα