Ηλεία Τουρισμός

Μικρές «αποδράσεις» Ηλείων!

koinonikos_tourismos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στα νησιά της Ελλάδας φεύγουν για τις ημέρες του Πάσχα οι περισσότεροι Ηλείοι, που επιλέγουν την φετινή χρονιά να ταξιδέψουν οικονομικά μεν, κλείνοντας όμως πολυήμερα πακέτα στα τουριστικά γραφεία του Πύργου.

Αν και η κίνηση δεν έχει διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, για τους τουριστικούς πράκτορες ωστόσο το 2017 είναι μια ικανοποιητική χρονιά, αφού αρκετοί θα κάνουν διακοπές νωρίς απολαμβάνοντας κυρίως τριήμερες και τετραήμερες «αποδράσεις» συνδυάζοντας αυτά τα ταξίδια με τις ημέρες του Πάσχα.

Ήδη στα περισσότερα τουριστικά γραφεία του Πύργου οι εκδρομές έχουν «κλειδώσει» για τις Άγιες Ημέρες με τους εκδρομείς να έχουν αποφασίσει τους πασχαλινούς προορισμούς τους. Τα νησιά του Ιονίου έχουν την τιμητική τους στις επιλογές των εκδρομικών πακέτων όπως η Κέρκυρα, ενώ υπάρχουν και μεμονωμένα εισιτήρια ή γκρουπ για νησιά του Αιγαίου όπως η Σαντορίνη, η Σύρος, η Ρόδος, η Πάτμος κ.α.

Η εικόνα που παρουσιάζει η φετινή περίοδος για τις ημέρες του Πάσχα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή, κρίνεται ικανοποιητική από τους ιδιοκτήτες των τουριστικών πρακτορείων του Πύργου ενώ αυξημένη είναι και η κίνηση για την εβδομάδα μετά το Πάσχα ακόμα και σε προορισμούς του εξωτερικού.

Όπως ανέφεραν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ιδιοκτήτες τουριστικών πρακτορείων από τον Πύργο, οι περισσότεροι που είναι αποφασισμένοι να ταξιδέψουν σε κάποιον προορισμό για τις ημέρες του Πάσχα, επιλέγουν κυρίως ομαδικά γκρουπ – που είναι και πιο οικονομικά – ενώ δεν λείπουν και τα μεμονωμένα εισιτήρια. Πάντως εκείνο που φαίνεται είναι πως από την Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή οι Ηλείοι, θα βρίσκονται στα νησιά της Ελλάδας (Κέρκυρα, Σαντορίνη, Πάτμο) για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα.

Όλη η επικαιρότητα