Ηλεία

Με ‘μικρό καλάθι’ στον Υπουργό οι αγρότες της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Με ‘μικρό καλάθι’ μεταβαίνουν σήμερα στην Αθήνα εκπρόσωποι και από το μπλόκο των αγροτών στο Λατίφι, για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τα στελέχη των συναρμόδιων Υπουργείων.

Επικεφαλής από το μπλόκο του Λατιφίου θα είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας κ. Χρήστος Γιαννόπουλος, προκειμένου να θέσει τα αιτήματα μαζί με συναδέλφους του από τη συντονιστική επιτροπή των μπλόκων της χώρας.

Σήμερα στο Δασαρχείο

Παράλληλα, συνεχίζεται η δράση και στην Ηλεία, καθώς για τις 9 σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους δασικούς χάρτες στο Δασαρχείο Αμαλιάδας, ενώ σταθερά υλοποιείται η απόφαση του μπλόκου στο Λατίφι για δίωρο κλείσιμο της εθνικής οδού ανά δύο ημέρες, κατά συνέπεια μετά το χθεσινό κλείσιμο 12 με 2 το μεσημέρι, θα ξανακλείσει εκ νέου ο δρόμος αύριο Σάββατο επίσης 12 με 2 το μεσημέρι.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στην προετοιμασία για το Πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών στην Αθήνα, που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη 14 Φεβρουαρίου.

Δυναμική απάντηση

Χθες, ο κ. Γιαννόπουλος κατά την διάρκεια της κινητοποίησης στο Λατίφι ενημέρωσε τους συναδέλφους του για τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη Νίκαια, στη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων και ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το συλλαλητήριο της Αθήνας.

«Προετοιμάζουμε την άνοδό μας στην Αθήνα την Τρίτη στο Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική συντονιστική των μπλόκων που αποφασίσαμε στη Νίκαια. Σε ότι αφορά τη συμμετοχή, μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε καλά, αν λάβουμε υπόψη τους καιρούς που διανύουμε και τις δυνατότητες που έχουν οι αγρότες. Υπάρχει βέβαια οικονομικό πρόβλημα και φαίνεται εδώ σε συναδέλφους που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε για εισιτήρια και θα τα καλύψουμε οι υπόλοιποι. Πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά τα πράγματα και θα δώσουμε μία δυναμική απάντηση σε αυτούς που θέλουν να μας ξεκληρίσουν και να μας οδηγήσουν έξω από τα χωράφια μας» δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος αναφορικά με τη σημερινή διαμαρτυρία στο Δασαρχείο Αμαλιάδας υπογράμμισε ότι:  «Η διαμαρτυρία στο Δασαρχείο της Αμαλιάδας είναι για να το θέμα των δασικών χαρτών και ενάντια σε αυτά που θέλει να κάνει η κυβέρνηση, δηλαδή να βάλει χέρι και να πάρει τα χωράφια που ανήκουν από πάππου προς πάππου ή έχουν γίνει αγορές από τους αγρότες και να τα θεωρήσει ότι είναι κρατικά κτήματα».

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Θανάσης Αντωνάτος, χθες εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην υπάρξει καμία υποχώρηση στο μπλόκο και δήλωσε σχετικά:   «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχουμε. Δεν περιμένουμε βέβαια να τα ικανοποιήσουν όλα, κάποια όμως πρέπει να τα υιοθετήσουν. Στη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης πιστεύω ότι κάτι θα γίνει, κάτι θα δώσει. Θα εκτιμήσουμε βέβαια τι θα πει και εάν υλοποιηθούν ορισμένα από αυτά τα οποία είναι και πιο σοβαρά για εμάς, τότε μπορεί να αποσυρθούμε. Εάν όμως είναι σταθερός σε αυτά που έχει πει, δεν πρόκειται να φύγουμε από το μπλόκο και το τελευταίο μπλόκο που θα φύγει από όλη την Ελλάδα θα είναι το δικό μας».

Όλη η επικαιρότητα