Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου για 47χρονο από την Αχαΐα: «Τέρατα αυτά που έκανε»…

Ακούστε το άρθρο

«Κρέας να ‘ναι και ό,τι να ‘ναι. Αγόρια και κορίτσια, αρκεί να είναι μικρά. Ούτε στην κόρη του δεν σταμάτησε. Πρόκειται για αδίστακτη και έκφυλη προσωπικότητα με σατανική πονηρία που δεν έχει προηγούμενο. Έκανε “τέρατα” και θα συνέχιζε ακάθεκτος»… Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε η Εισαγγελέας Πύργου, Κωσταντούλα Αθανασοπούλου στον 47χρονο που κηρύχθηκε ένοχος χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου για τις κακουργηματικές πράξεις του βιασμού, της αιμομιξίας και της αποπλάνησης.

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 30 ετών (κατά συγχώνευση) για βιασμούς ανηλίκων κοριτσιών και αγοριού, μεταξύ αυτών και της βιολογικής του κόρης, καθώς και 8,5 χρόνια φυλάκισης για άλλες συναφείς κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.

Στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας ήταν κάτι παραπάνω από «καταπέλτης», καθώς εξέφρασε την –αρνητική- έκπληξή της για τα τεχνάσματα που σκαρφίστηκε ο 47χρονος για να προβεί στα προαναφερθέντα αδικήματα ακόμα και εις βάρος της ανήλικης βιολογικής του κόρης και πρότεινε την παραδειγματική του τιμωρία…

«Εξεπλάγην από τα όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στα τόσα χρόνια. Είχε ακόρεστη επιθυμία για σαρκικές απολαύσεις», επισήμανε η Εισαγγελέας, στηλιτεύοντας το ύφος και το περιεχόμενο των όσων υποστήριξε ο 47χρονος στην απολογία του, και πρότεινε την ενοχή του καθώς και «να συνεκτιμηθεί η προσωπικότητά του» στην απόφαση του δικαστηρίου.

Ένταση και δάκρυα

Η δίκη διεξήχθη μέσα σε ατμόσφαιρα έντονων συναισθημάτων, καθώς τα όσα κατατέθηκαν από παιδιά που είχαν πέσει θύματα των ερωτικών επιθυμιών του κατηγορούμενου, προκάλεσαν ανατριχίλα και δάκρυα στα μάτια τους αλλά και σε μέλη της έδρας. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του 47χρονου καταγράφηκαν σύντομοι αλλά έντονοι διάλογοι με ατάκες όπως «τι ψεύτης που είσαι» και «έχεις κι άλλα ψέματα να πεις;», οι οποίες προκάλεσαν την έκρηξη τόσο της προέδρου όσο και της Εισαγγελέως λόγω της παρακώλυσης της διαδικασίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 47χρονος κάτοικος Ζαρουχλεΐκων Πατρών είχε επινοήσει «μεταφυσικά» τεχνάσματα για να αποπλανήσει ανήλικα παιδιά και στη συνέχεια τα απειλούσε είτε διά ζώσης είτε με συνομιλίες στο Φέισμπουκ ότι θα τα δημοσιοποιήσει αν δεν υπακούσουν στις επιθυμίες του.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος «διάβαζε» τον καφέ στα ανήλικα κορίτσια και τους έλεγε ότι κυοφορούν και ότι για να διακοπεί η κύηση, θα έπρεπε να συνουσιαστούν μαζί του.

«Κυοφορείς δίδυμα, αν το μάθει η μάνα σου, θα σε πετάξει στον δρόμο» ήταν η χαρακτηριστική φράση με την οποία περιέγραψε η Εισαγγελέας τη μέθοδο που χρησιμοποιούσε ο 47χρονος, προσθέτοντας ότι έφτανε στο σημείο να παριστάνει τον υπνωτισμένο κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Άρνηση και σκευωρία

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις που τον βάρυναν σύμφωνα με τη δικογραφία και έκανε λόγο για σκευωρία και πλεκτάνη που έστησε φιλικό γυναικείο πρόσωπο ενός από τα παιδιά, με σκοπό να τον βλάψει.

Ο 47χρονος, μικροπωλητής στο επάγγελμα, ισχυρίστηκε ότι έδινε χρήματα στην κόρη του και στον φίλο της για τις καθημερινές τους ανάγκες και  πρόσθεσε ότι αν είχε ασελγήσει εις βάρος και των δύο, δεν θα έμεναν ενάμιση χρόνο ακόμα στο σπίτι του.

Ταυτόχρονα επέρριψε ευθύνες και στην πρώην σύντροφό του και μητέρα της κόρης της, λέγοντας ότι ουσιαστικά είχε εγκαταλείψει την κόρη της. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι απείλησε ή εκβίασε μέσω του Μέσεντζερ και του Φέισμπουκ, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει τις γραμματικές γνώσεις για να χειρίζεται σόσιαλ μίντια και πως οι διάλογοι από το προφίλ του ήταν προϊόν σκευωρίας.

«Δεν έχω σχέση με όλα αυτά και δεν ξέρω πώς τα έστησαν. Εγώ είμαι αγράμματος. Αυτή (σ.σ. το φιλικό γυναικείο πρόσωπο) έμπαινε στο προφίλ μου και τα έγραφε με το όνομά μου για με ενοχοποιήσει και να με καταστρέψει. Ήθελα να πάρει τα παιδιά για να δουλεύουν για αυτήν» είπε μεταξύ άλλων στην απολογία και πρόσθεσε:

«Δεν έχω πειράξει άνθρωπο στη ζωή μου. Με κατηγορούν αυτοί που έτρωγαν και έπιναν στο σπίτι μου.  Τους έδινα 30€ κάθε μέρα από το μεροκάματό μου. Η μάνα της κόρης μου λέει αυτά που θέλουν», ανέφερε ο κατηγορούμενος επικαλούμενος τον Θεό, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τα παιδιά και τις γυναίκες-μάρτυρες.

Απόπειρα αυτοκτονίας
από την κόρη

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μαρτύρων, η πρώην σύντροφος του 47χρονου και μάνα της βιολογικής κόρης του, κατέθεσε ότι η κόρη της, λόγω των απειλών που δεχόταν, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

«Δέχθηκε να της κάνει ό,τι της έκανε, επειδή αυτός της έριξε κάτι στον καφέ. Στη συνέχεια την απειλούσε ότι θα τα βγάλει στο διαδίκτυο γιατί είχε κάμερα στο δωμάτιο και της έλεγε ότι έχει όπλο. Εξαιτίας του το παιδί έκανε απόπειρα αυτοκτονίας», ανέφερε.

Η έτερη μάρτυρας, συγγενής του φίλου της βιολογικής κόρης του κατηγορούμενου, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο κατάφερνε να τους αποπλανήσει και να τους οδηγήσει σε ερωτικές πράξεις.

«Έλεγε στα παιδιά ότι ξέρει να διαβάζει τον καφέ. Είπε στην κοπέλα ότι είναι έγκυος και ότι για να ρίξει το παιδί, πρέπει να πάει μαζί του. Έλεγε ότι πρέπει να κάνει μαγικά και για αυτό συνευρισκόταν και με άλλες κοπέλες. Ζητούσε από την κόρη του να του φέρει συνομήλικες φίλες της» είπε. Λόγω της λεπτότητας του θέματος και της εμπλοκής ανήλικων, η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και δεν επιτράπηκε η παρουσία ακροατηρίου κατά την εξέταση των παιδιών-μαρτύρων.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής Γιώργος Γιαπρακάς και Ελένη Κιέκα δήλωσαν στην εφ. «Πατρίς»:

«Υπάρχει αίσθημα ικανοποίησης από την απόφαση του δικαστηρίου. Θεωρούμε ότι τα θύματα και οι οικογένειές τους δικαιώθηκαν».

Όλη η επικαιρότητα