Τεχνολογία

«Millennials», η γενιά του άγχους: Η τεχνολογία προκαλεί έντονο στρες

Ακούστε το άρθρο

Οι γεννημένοι μεταξύ 1980 και 2000 αισθάνονται ιδιαίτερο στρες γιατί μεταξύ άλλων, έχουν αργό wi- fi, έσπασε η οθόνη του κινητού ή δεν έχουν «likes» στα social media

Στα… όρια τους είναι οι millennials. Η γενιά της τεχνολογίας υποστηρίζει ότι νιώθει πιο αγχωμένη από ποτέ.

H γενιά που έχει εξάρτηση από το κινητό και το tablet – όσοι είναι γεννημένοι μεταξύ των ετών 1980 και 2000- αισθάνονται ιδιαίτερο στρες γιατί, για παράδειγμα, έχουν αργό wi- fi, έσπασε η οθόνη του κινητού τους ή δεν έχουν «likes» στα social media.

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, τρεις στους πέντε milliennials – το 58%- υποστηρίζουν ότι είναι ιδιαίτερα αγχωμένοι με θέματα τεχνολογικής φύσεως. Αυτοί είναι οι σημαντικότεροι καθημερινοί παράγοντες άγχους που τους αφήνουν άυπνους συνολικά επί 138 νύχτες κάθε χρόνο, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές.

Μπορεί τα smartphones και η ψηφιακή τεχνολογία να διευκολύνουν τη ζωή μας, όμως για τη γενιά αυτή, τα πράγματα ζορίζουν αφού το 58% θεωρεί πως η ζωή τους είναι πιο αγχωτική από ποτέ.

Η έρευνα, που διεξήχθη σε δείγμα δύο χιλιάδων Αμερικανών αυτής της γενιάς για λογαριασμό της πετρελαϊκής εταιρείας «Endoca», καταδεικνύει τους λόγους για τους οποίους απογοητεύονται οι millennials.

Για παράδειγμα, αν και η απώλεια πορτοφολιού ή πιστωτικής κάρτας κατατάσσεται ως «ο υπ’ αριθμόν 1» παράγοντας πίεσης και άγχους, ένας στους πέντε αυτής της γενιάς υποστηρίζει ότι θα ένιωθε ακόμα πιο σοκαρισμένος εάν είχε σπάσει η η οθόνη του κινητού του.

Για το 41%, μία κατεστραμμένη οθόνη στο κινητό είναι χειρότερο πράγμα από το να ανάψει το «κόκκινο λαμπάκι» στο αυτοκίνητο.

Σχεδόν ένας στους πέντε υποστηρίζουν ότι, το να μην έχουν «likes» social media είναι μία εμπειρία που τους προκαλεί ιδιαίτερο άγχος. Για το 30% των ερωτηθέντων , το αργό WiFi είναι πιο αγχωτικό ακόμα και από την κίνηση στους δρόμους.

Δέκα παράγοντες που αγχώνουν τους millennials 
1. Χάνουν πορτοφόλι / πιστωτική κάρτα
2. Η συζήτηση με συνεργάτη
3. Καθυστέρηση στους δρόμους
4. Απώλεια κινητού τηλεφώνου
5. Φθάνοντας αργά στη δουλειά
6. Αργό WiFi
7. Τελειώνει η μπαταρία του κινητού
8. Δεν θυμάμαι τον κωδικό πρόσβασης
9. Απάτη με πιστωτικές κάρτες
10. Ξέχασα τον φορτιστή του κινητού

Όλη η επικαιρότητα