Μίλων Γιαννόπουλος ο Έλληνας, ακροδεξιός, υπέρμαχος του Τραμπ που προκάλεσε την οργή των φοιτητών του Μπέρκλεϊ

PHOTOGRAPH BY Darragh Mason Field / Barcroft Images London-T:+44 207 033 1031 E:hello@barcroftmedia.com - New York-T:+1 212 796 2458 E:hello@barcroftusa.com - New Delhi-T:+91 11 4053 2429 E:hello@barcroftindia.com www.barcroftmedia.com (Photo credit should read Darragh Field / Barcroft Images / Barcroft Media via Getty Images)

Την οργή των φοιτητών του Πανεπιστημίου του Μπέρκλει στην Καλιφόρνια ξεσήκωσε η προγραμματισμένη ομιλία του υπεύθυνου της ακροδεξιάς ηλεκτρονικής σελίδας ειδήσεων Breibart News, Μίλωνα Γιαννόπουλου. Ο 33χρονος, Έλληνας ανέλαβε την διεύθυνση της ιστοσελίδας, στην οποία ήταν κεντρικός αρθρογράφος, στη θέση του Στιβ Μπάνον που τώρα είναι πια επικεφαλής της ομάδας στρατηγικής του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου αναγκάστηκε τελικά να ακυρώσει την ομιλία Γιαννόπουλου αφού προηγήθηκαν διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τελικά οι φοιτητές και άλλοι ακτιβιστές απέκλεισαν το χώρο του ιδρύματος στήνοντας οδοφράγματα, ανάβοντας φωτιές, πετώντας κροτίδες και δημιουργώντας ανθρώπινες «αλυσίδες».

Η ακύρωση της ομιλίας του Γιαννόπουλου γνωστοποιήθηκε μέσω ανάρτησης στο Twitter αλλά νωρίτερα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Nicholas Dirks είχε υπερασπιστεί την πρόσκληση που είχαν απευθύνει στον Γιαννόπουλο φοιτητές-υποστηρικτές του ρεπουμπλικανικού κόμματος στη λογική της ελευθερίας της έκφρασης, αν και παραδέχεται πως ο προσκεκλημένος δεν είναι παρά ένα «τρολ» και «προβοκάτορας».

Ο δε Γιαννόπουλος δήλωσε πως η ακύρωση της ομιλίας του αποτελεί απόδειξη πως «η Αριστερά τρομοκρατείται στην ιδέα της ελευθερίας του λόγου και είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να την σταματήσει».

Ποιος είναι ο Μίλων Γιαννόπουλος

Ο Μίλων Γιαννόπουλος ή Milo Yiannopoulos, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 αλλά μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία όπου και σπούδασε. Δηλώνει δημοσιογράφος, συγγραφέας, επιχειρηματίας και είναι ιδρυτής του περιοδικού «The Kernel»-το οποίο πούλησε πριν μερικά χρόνια- ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν βασικός συντάκτης της ακροδεξιάς ιστοσελίδας «Breitbart.com» στις ΗΠΑ την οποία σήμερα διοικεί.

milo yiannopoulos

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ευρέως γνωστός ως ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και γιατί κατάφερε να «αποβληθεί» από το Τwitter εξαιτίας αναρτήσεων του ιδίου και των ακολούθων του σε βάρος της πρωταγωνίστριας της ταινίας «GhostBusters», Λέσλι Τζόουνς. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του μέσου κοινωνικής δικτύωσης κρίθηκε ως υπεύθυνος για «υποκίνηση ή/και συμμετοχή σε αναρτήσεις με στόχο την κακοποίηση ή παρενόχληση άλλων».

Από πολλά ΜΜΕ χαρακτηρίζεται ως «ιεροκήρυκας του μίσους», «δηλητηριώδες τρολ» ή «ακροδεξιός προβοκάτορας» ενώ εδώ και μήνες μήνες επισκέπτεται πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και κάνει ομιλίες παρουσιάζοντας και το βιβλίο του «Dangerous». Οι εκκεντρικές συνήθως εμφανίσεις του συχνά προκαλούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και έντονες συγκρούσεις με φεμινίστριες, ακτιβιστές των πολιτικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.α. ενώ συγκεντρώνει πάντα ένα πιστό συντηρητικό έως και ακροδεξιό ακροατήριο που ταυτίζεται όχι μόνο με τις δικές του θέσεις άλλα και με αυτές του Ντόναλντ Τραμπ.

Τάσσεται φανατικά κατά του «τρίτου κύματος» του φεμινισμού, του Ισλάμ, της πολιτικής ορθότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των παχύσαρκων, των φτωχών κα αλλά ο ίδιος αρνείται τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός».

 

 

Πηγή: huffingtonpost.gr