Κόσμος

Μινεσότα: 19χρόνια κάθειρξη σε νεαρό που πήγε να σκοτώσει ένα 5χρονο επειδή… έτρωγε «χυλόπιτες»

Ακούστε το άρθρο

Είχε ρίξει το αγοράκι από τον 3ο όροφο εμπορικού κέντρου, επειδή «ένιωθε οργισμένος»

Ένας άνδρας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι πέταξε από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου ενός εμπορικού κέντρου της Μινεσότα ένα πεντάχρονο αγόρι καταδικάστηκε χθες Δευτέρα σε ποινή κάθειρξης 19 ετών.

Ο 24χρονος Εμανουέλ Αράντα καταδικάστηκε από το περιφερειακό δικαστήριο της κομητείας Χένεπιν δύο εβδομάδες αφού δήλωσε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ένα έγκλημα που επισύρει ανώτατη ποινή φυλάκισης 20 ετών, δήλωσε ο Τσακ Λασζέφσκι, ένας εκπρόσωπος του εισαγγελικού γραφείου της κομητείας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 12 Απριλίου.

Τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας του παιδιού, το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά από την πτώση, έχουν συγχωρέσει τον Αράντα.

“Δεν θα σε κρίνω ούτε θα σε μισήσω. Αντιθέτως είμαι γεμάτη από την αγάπη του Θεού και έχω μέσα μου υπερβολική χαρά και ειρήνη καθώς παρακολουθώ το αγοράκι μου να αναρρώνει με θεαματικό τρόπο μπροστά στα μάτια μου”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η μητέρα του αγοριού.

Πριν από δέκα ημέρες οι γονείς του ανέφεραν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για φιλανθρωπικές δωρεές ότι, μετά τον τραυματισμό του, ο γιος τους εμφάνισε επιπλοκές που ωστόσο δεν είναι απειλητικές για τη ζωή του και οι οποίες απαιτούν επιπλέον χειρουργικές επεμβάσεις.

Το παιδί αποτέλεσε έμπνευση για πολλούς πολίτες που έκαναν δωρεές οι οποίες ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο δολάρια στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα στο πλαίσιο μιας φιλανθρωπικής εκστρατείας που πήρε τον τίτλο “Βοήθεια για τον Λάντεν (Σ.τ.Σ: το όνομα του αγοριού)–Το θύμα της επίθεσης στο Mall of America”.

Στην ιστοσελίδα περιγράφεται ως ένα γλυκό, ευγενικό παιδί που του αρέσει το ποδόσφαιρο και παίζει χόκεϊ με τον αδελφό του και την αδελφή του.

Ο Αράντα πάσχει από ψυχική νόσο και στο παρελθόν έχει συλληφθεί για μικροαδικήματα.

Παραδέχτηκε ότι έριξε το αγόρι από ύψος 12 μέτρων και είπε στις αρχές ότι επισκεπτόταν το εμπορικό κέντρο επί χρόνια προσπαθώντας να μιλήσει σε γυναίκες αλλά επειδή τον απέρριπταν ήταν οργισμένος, ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές. Ο Αράντα είπε ότι η αρχική του πρόθεση ήταν να σκοτώσει κάποιον ενήλικα, αλλά επέλεξε τελικά το αγόρι.

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα