Ηλεία

Μήνυμα Δημάρχου Πηνειού για την 25η Μαρτίου

Ακούστε το άρθρο

25η Μαρτίου 1821. Η ένδοξος μέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Η μέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την οποία επέλεξε ο Επίσκοπος παλαιών Πατρών Γερμανός για να υψώσει στην Αγία Λαύρα το λάβαρο της Επαναστάσεως, είναι η μέρα, που ενωμένοι οι Έλληνες ξεκίνησαν τον αγώνα για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού που τους καταδυνάστευε επί τέσσερις αιώνες.

25η Μαρτίου 2020. Η φετινή επέτειος βρίσκει την Πατρίδα μας, όπως και πολλές άλλες χώρες, σε «ιδιότυπο πόλεμο». Έναν πόλεμο όπου συναγωνίζεται η Ανθρωπότητα όλη ομού. Ένα πόλεμο εναντίον του κορονοϊού . Ένα πόλεμο που εμείς οι Έλληνες, σύσσωμοι  και αλληλέγγυοι, σίγουρα θα κερδίσουμε, αλλά πρέπει να τον κερδίσουμε επιδιώκοντας όσο το δυνατό ήσσονες απώλειες, όπως η ιστορία μας έχει διασώσει στις σελίδες της μετά από κάθε άνιση αναμέτρηση.

Στα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί, συμπεριλαμβάνεται και η μη πραγματοποίηση επισήμων εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική μας επέτειο. Η ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων, δεν απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821. Προς όλους αυτούς στους οποίους χρωστάμε την ελευθερία μας και την ύπαρξη μας ως το πρώτο Ανεξάρτητο Εθνικό Κράτος. Φέτος, ας τους τιμήσουμε όπως οι ασύμμετρες συνθήκες επιβάλλουν. Ας τους τιμήσουμε μαζί με τους γιατρούς ,το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των μονάδων υγείας που αγωνίζονται στο μέτωπο του κορονοϊού, μαζί με αυτούς που αγωνίζονται στον Έβρο υπερασπίζοντας τα σύνορά μας, ας τους τιμήσουμε μαζί με τους δημοτικούς υπαλλήλους που αγωνίζονται καθημερινά για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας. Φέτος ας κάνουμε κάτι που «αμελούμε» να κάνουμε τα τελευταία χρόνια. Ας υψώσουμε παντού τη γαλανόλευκη. Ας μην μείνει ούτε ένα μπαλκόνι χωρίς το σύμβολο της Πατρίδας μας, το σύμβολο των ιδανικών, των αξιών, της ενότητας του λαού και της διατήρησης της ιστορίας μας. Έτσι θα τιμήσουμε τόσο τους ήρωες και τους μάρτυρες του 1821 που έπεσαν «για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία», όσο και τους σύγχρονους μαχητές που αγωνίζονται για να κρατήσουν την Πατρίδα μας όρθια, ζωντανή και δοξασμένη «εν τω νυν αιώνι και εν τω μέλλοντι».

Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων

Ανδρέας Σπ. Μαρίνος

Δήμαρχος Πηνειού

Όλη η επικαιρότητα