Κύπρος

Το μήνυμα των Ελλήνων πιλότων στην Κύπρο: ‘Η Ελλάδα είναι εδώ’ (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

«Χρόνια Πολλά Κύπρος για την Ημέρα Ανεξαρτησίας, η Ελλάδα είναι εδώ». Αυτό ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες στρατιωτικής πηγής, το μήνυμα των πιλότων των δύο μαχητικών F16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, κατά την είσοδο τους στο FIR Λευκωσίας

Τα δυο μαχητικά πραγματοποίησαν δύο διελεύσεις πάνω από το χώρο της στρατιωτικής παρέλασης για την γενέθλια ημέρα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η πρώτη φορά που, αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από την Κύπρο σκορπώντας ρίγη συγκίνησης, ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 επί Προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη, την εποχή που συμφωνήθηκε ο ενιαίος αμυντικός χώρος Ελλάδας -Κύπρου. Επίσης, ελληνικά μαχητικά έκαναν υπερπτήσεις στις παρελάσεις, μετά το τέλος της άσκησης «Νικηφόρος» της Εθνικής Φρουράς.

Στην σημερινή στρατιωτική παρέλαση παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά οι ρωσικοί αντιαεροπορικοί πυραύλοι BUK-M1 βεληνεκούς 45 χιλιομέτρων και τα νέα όπλα, τα μικρά ισραηλινά αυτόματα “Tavor”, καθώς και τα βελγικά αυτόματα τυφέκια για τις Ειδικές Δυνάμεις Scar και το βελγικό πολυβόλο Minimi.

Τα πεζοπόρα τμήματα παρήλασαν με την νέα πολυχρωματική στολή παραλλαγής και με άρβυλα νέου τύπου χρώματος μπεζ. Η νέα στολή της Εθνικής Φρουράς θα χορηγηθεί σε όλο το προσωπικό της μέσα στο 2018.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα