Πολιτική

Μηνύσεις Σαμαρά κατά Γεροβασίλη και ΜΜΕ

samaras.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αγωγές και μηνύσεις θα υποβάλλει άμεσα ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς σχετικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις τα οποία το εμπλέκουν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τα οποία χαρακτηρίζει ψευδή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του «ο κ. Σαμαράς θα υποβάλλει μηνύσεις και αγωγές εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Ολγας Γεροβασίλη καθώς και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Παραπολιτικά, Κουτί της Πανδώρας και Δημοκρατία) για όσα εν γνώση τους, ψευδή και συκοφαντικά, έγραψαν και είπαν σε βάρος του.»

Σύμφωνα με τα δημοσίευματα, στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της λίστας Λαγκάρντ βρίσκεται ένας νέος φάκελος που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας καθώς σε αυτόν φιγουράρουν τα ονόματα των κ. Παγίδα και μελών της οικογενείας του.

Ο συγκεκριμένος είναι ένας Έλληνας επιχειρηματίας που κατάγεται από τη Μυτιλήνη και είναι συγγενής εξ αγχιστείας με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πεθερό του Αλέξανδρου Σαμαρά, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, αρχιτέκτονα και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κολλεγίου Αθηνών.

Σε απάντησή του ο Γιάννης Ν.Παγίδας επισημαίνει ότι του προκαλεί έκπληξη το δημοσίευμα δεδομένου ότι ο λογαριασμός είναι μηδενικός και έχει κλείσει πολλά χρόνια.

Γεροβασίλη: Να τοποθετηθεί η ΝΔ για σύνδεση Σαμαρά με λίστα Λαγκάρντ

Και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας σε σημερινά δημοσιεύματα που συνδέουν και νέα πρόσωπα από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

“Μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, ακόμα και ο πλέον ανυποψίαστος πολίτης καταλαβαίνει γιατί οι κυβερνήσεις Σαμαρά – Βενιζέλου έσπευδαν να εξαφανίσουν λίστες διακίνησης μαύρου χρήματος, και αρνήθηκαν να παραλάβουν και να επεξεργαστούν σχετικά δεδομένα”, είπε.

Αναφορικά με τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε πως “όσο οι αποκαλύψεις, που εμπλέκουν την προηγούμενη ηγεσία της ΝΔ σε υποθέσεις μαύρου χρήματος, διαδέχονται η μία την άλλη, τόσο περισσότερο η σιωπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται προκλητικότερη”.

“Περιμένουμε, επιτέλους, από τον κ. Μητσοτάκη και την ΝΔ, μια ξεκάθαρη τοποθέτηση”, δήλωσε.

 

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα