Ελλάδα

Μήνυση κατά του ιατροδικαστή από την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη

Ακούστε το άρθρο

Μήνυση κατά του ιατροδικαστή Κώστα Κούβαρη, ο οποίος υπέγραψε την ιατρική πραγματογνωμοσύνη που έλαβαν υπόψη τους όλοι οι εισαγγελείς που ασχολήθηκαν με το μοιραίο τροχαίο της 18ης Φεβρουαρίου 2016, υπέβαλε η οικογένεια του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο “Ελεύθερος Τύπος”, στο πλαίσιο της έρευνας που άνοιξε πλέον με βάση την μήνυση της οικογένειας, κλήθηκαν να καταθέσουν οι Κύπριοι πραγματογνώμονες Γιώργος και Ανδρέας Τζιρκαλλής. Σημειώνεται δε ότι η κατάθεσή τους δεν σχετίζεται με την εκδίκαση κάποιας έφεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η πραγματογνωμοσύνη Κούβαρη κατέληγε με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι ο τραγουδιστής βρισκόταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου την ώρα του δυστυχήματος.

Καθιστούσε μάλιστα σαφές πως εξαιτίας της σφοδρής σύγκρουσης και του γεγονότος ότι οι επιβαίνοντες δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας, ήταν αναμενόμενο να βρεθούν από τη δεξιά πλευρά του οχήματος. Στην πραγματογνωμοσύνη του, ο κ. Κουβάρης είχε αναφέρει πως όταν η σιδερένια δοκός χτύπησε τον τραγουδιστή, εκείνος βρισκόταν με την πλάτη του στην πόρτα της δεξιάς πλευράς του οχήματος και παράλληλα με αυτή.

«Η στάση αυτή δεν θα ήταν δυνατή εάν καθόταν στη θέση του συνοδηγού, διότι δεν υπάρχει τρόπος σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει περιστραφεί γύρω από τον κάθετο άξονά του, όπως στο δυστύχημα αυτό, ο δεξιά καθήμενος να στρίψει και να βρεθεί με την πλάτη στη δεξιά πόρτα», τόνιζε χαρακτηριστικά.

Οι πραγματογνώμονες που όρισε η οικογένεια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν συντάξει 50σέλιδη έκθεση αναπαράστασης του τροχαίου δυστυχήματος, με δεκάδες φωτογραφίες και σχεδιαγράμματα, δείχνοντας πως ο Παντελίδης δεν ήταν οδηγός την ώρα του τροχαίου, αλλά συνοδηγός.

Αναμένεται δε στις καταθέσεις τους να υποστηρίξουν τα όσα αναφέρουν και στο πόρισμά τους, στο οποίο περιγράφουν αναλυτικά την πορεία του οχήματος και των σωμάτων των τριών επιβαινόντων, καταλήγοντας ότι “το σώμα του οδηγού καταλήγει πιο αριστερά σε σχέση με το σώμα του συνοδηγού και γι αυτό το λόγο ο οδηγός μπόρεσε να εξέλθει του οχήματος από την αριστερή μεριά του οχήματος”, γεγονός που υποδεικνύει ότι ήταν συνοδηγός.

Στο πλαίσιο της έρευνας ενδέχεται να καταθέσει και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά, ο οποίος είχε αποστείλει στην οικογένεια συμβουλευτική απάντηση σε ερωτήματα που είχαν εκείνοι θέσει.

Όλη η επικαιρότητα