Ελλάδα

Μήνυση του Δασαρχείου Πεντέλης κατά του Δήμου Ραφήνας

Ακούστε το άρθρο

Σε μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου προχώρησε το Δασαρχείο Πεντέλης  για παράνομη υλοτόμηση τεσσάρων δένδρων σε προστατευόμενο κοινόχρηστο χώρο πρασίνου, ενώ ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές η υλοτόμηση ακόμη 10 δένδρων στον υγρότοπο των εκβολών του μεγάλου ρέματος της Ραφήνας δίπλα στο λιμάνι (σημαντικό οικοσύστημα της περιοχής), όπως ερευνάται και ο προγραμματισμός εκ μέρους του εν λόγω Δήμου της υλοτόμησης τουλάχιστον 69 ακόμη δένδρων.

Η υλοτόμηση των 4 δένδρων, την οποία ο εν λόγω Δήμος την βαπτίζει «αυστηρό κλάδεμα», προκειμένου να απαλλαγεί των ευθυνών του, έγινε χωρίς άδεια του Δασαρχείου και προς εξυπηρέτηση ιδιωτικού συμφέροντος.

Δηλαδή, τα 4 δένδρα υλοτομήθηκαν μετά από αίτημα κατοίκου, καθώς  εμπόδισαν την θέα προς την θάλασσα και την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. Ενδεικτικά, ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου αναφέρει σε σχετικό έγγραφό του ότι η υλοτόμηση των 4 δένδρων ζητήθηκε από κάτοικο.

Η σχετική μηνυτήρια αναφορά κατά του Δήμου Ραφήνας για την κοπή των 4 δένδρων, έγινε από την αρμόδια δασονόμο του Δασαρχείου Πεντέλης.

Παράλληλα, είναι ήδη στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και ειδικά στα χέρια Εισαγγελέως Περιβάλλοντος Αιμιλίας Χριστογιαννοπούλου όλες οι υλοτομίες του εν λόγω Δήμου που έγιναν τους αμέσως προηγούμενους μήνες.

Ακόμη, από την Εισαγγελέα Περιβάλλοντος ερευνώνται η  υλοτόμηση ακόμη 10 δένδρων στην  εκβολή (δέλτα) του μεγάλου ρέματος της Ραφήνας, μέσα σε κοινόχρηστο χώρο  πρασίνου και σημαντικού υγροτόπου της εν λόγω περιοχής, όπως ερευνάται και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υλοτόμηση τουλάχιστον 69 δένδρων στην  περιοχή του επίμαχου Δήμου.

Πηγή: dasarxeio.com

Όλη η επικαιρότητα