Life

Μήπως είσαι σε σχέση ριμπάουντ;

Ακούστε το άρθρο

Ορισμένες φορές προκειμένου να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό ή μία απόρριψη, καταφεύγουμε στη συμβουλή που οι περισσότεροι φίλοι δίνουν: Ο έρωτας με έρωτα περνάει. Μετά από μία προσωπική ήττα, νιώθεις την ανάγκη να βρεις μία αγκαλιά να κουρνιάσεις και να καλύψεις το κενό της συναισθηματικής θαλπωρής που σου προσέφερε η προηγούμενη σχέση σου. Συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν έχεις καταφέρει ακόμη να ξεπεράσεις την προηγούμενη σχέση σου, εξ ΄άλλου γι’ αυτό κάνεις τη σχέση ριμπάουντ. Το πένθος του χωρισμού απαλύνεται κάπως και όλα κυλάνε πιο εύκολα.

Τι γίνεται όμως όταν βρίσκεσαι εσύ στη θέση αυτού που κάνει σχέση με έναν άνθρωπο που μόλις χώρισε και δεν έχει ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση του; Ίσως αισθάνεσαι άσχημα ή ίσως το έχεις πάρει θερμά και θέλεις να βοηθήσεις αυτό το άτομο. Πώς θα καταλάβεις όμως αν είσαι σε σχέση-ριμπάουντ;

Δεν μπορείς να τον προσεγγίσεις συναισθηματικά
Μοιάζει λίγο μάταιο να προσπαθείς κάθε φορά να κάνεις τον σύντροφό σου να ανοιχτεί. Αυτό πιθανώς συμβαίνει επειδή το άτομο αυτό, είτε συνειδητά είτε όχι, δεν έχει την πρόθεση να κρατήσει αυτή τη σχέση για καιρό. Αν αποσυνθέσεις τη σχέση και σου μείνει το σεξ, οι σειρές και οι πίτσες, τότε ίσως είναι σχέση ριμπάουντ.

Φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για τον/ην πρώην παρά για τη σχέση σας
Έχει συμβεί ποτέ να χαλαρώνετε ή να είστε έξω για ποτό και το μόνο πράγμα για το οποίο συζητάει να είναι η συμπεριφορά του/ης πρώην; Αυτή ίσως να είναι η πιο δυνατή ένδειξη ότι η σχέση σου δεν έχει ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση.

Ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε μία νέα σχέση, επιδιώκει να δεθεί με το άτομο που συναναστρέφεται αντί να μένει κολλημένος στο παρελθόν.

Η σχέση σας είναι στάσιμη
Δεν προχωράει, δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει ότι κάτι αλλάζει ή ότι πέφτουν κάποια τείχη. Δεν υπάρχει κάποιο ορόσημο στη σχέση που να δείχνει ότι «το πάτε σοβαρά». Για παράδειγμα, μπορεί να μην έχεις γνωρίσει την παρέα του ή την οικογένειά του, να έχετε πει «σ’ αγαπώ» ή να έχεις αφήσει μία οδοντόβουρτσα σπίτι του. Αυτή συνήθως είναι η φυσιολογική εξέλιξη μίας σχέσης και αν ο σύντροφός σου την αρνείται, ίσως δεν είναι ακόμη έτοιμος για μία σοβαρής σχέση.

Είναι ακόμη αναστατωμένος από την προηγούμενη σχέση
Κάποιοι λένε ότι το αντίθετο της αγάπης είναι η αδιαφορία και όχι το μίσος. Λογικά, αν ο σύντροφός σου έχει ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση του, θα έχει συγχωρέσει και την όποια συμπεριφορά τον έκανε να πληγωθεί.

Αν το άτομο που βγαίνεις νιώθει ακόμη οργή για τον/ην πρώην ή, γενικά, αρνητικά συναισθήματα σχετικά με τον χωρισμό, ίσως είσαι το ριμπάουντ του.

Δεν δεσμεύεται σε κανένα –μακροπρόθεσμο- μελλοντικό σχέδιο
Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που λέει ότι τα μελλοντικά σου πλάνα σε μία σχέση πρέπει να είναι ισότιμα με τον χρόνο που βγαίνετε. Δηλαδή, βγαίνετε δύο μήνες, μπορείτε να κάνετε σχέδια μέχρι δύο μήνες αργότερα. Το άτομο που βγαίνεις τώρα αν αρνείται να κάνει μελλοντικά σχέδια που ξεπερνούν τις δύο τρεις εβδομάδες, πιθανώς να μην βλέπει στον ορίζοντα μια μακροπρόθεσμη σχέση.

via 

Όλη η επικαιρότητα