WEB tv Ψυχαγωγία

Μισόγυμνη καλλιτέχνης ποζάρει με ανοιχτά τα πόδια μπροστά στη Μόνα Λίζα (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Σοκαρισμένοι κι άφωνοι είδαν οι επισκέπτες στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι, μια γυναίκα να μπαίνει πίσω από το προστατευτικό μπροστά στον φημισμένο πίνακα της Μόνα Λίζα και να ποζάρει ημίγυμνη με φόντο το αινιγματικό χαμόγελο της «μούσας» του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Ήταν η καλλιτέχνις Ντέμπορα ντε Ρεμπέρτις, η οποία πέταξε το φόρεμά της και κάθισε ημίγυμνη μπροστά στον πίνακα, φωνάζοντας «Μόνα Λίζα, δικό μου το αιδοίο, δικό μου το copyright».

Το περιστατικό, όπως γράφει η εφημερίδα Mirror, συνέβη το απόγευμα της Κυριακής, πριν οι φύλακες του μουσείου προλάβουν να την εμποδίσουν.

Η 33χρονη, που είχε κάνει κάτι παρόμοιο και τον Απρίλιο, και πάλι στο Λούβρο- στο παρελθόν είχε κάνει κάτι παρόμοιο και στο μουσείο Ορσέ- δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο: «Ο στόχος δεν ήταν να δείξω τα γεννητικά μου όργανα αλλά να αντιγράψω μια περίφημη φωτογραφία της Valie Export» (Αυστριακή καλλιτέχνης που έγινε γνωστή με τα έργα της τις δεκαετίες του ’60 και του ’70).

«Το μήνυμά μου είναι να αμφισβητήσω τη θέση των γυναικών καλλιτεχνών στην ιστορία της τέχνης. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να κάνω τις performances μέσα σε μουσεία» πρόσθεσε.

Η ντε Ρομπέρτις, με καταγωγή από τη Γαλλία και το Λουξεμβούργο, συνελήφθη ενώ ένας φύλακας του μουσείο κατήγγειλε πως τον χτύπησε ενώ την ακινητοποιούσε.

Η 33χρονη είχε μπει και στο παρελθόν σε μπελάδες με τις παρουσιάσεις της αλλά τον Φεβρουάριο αθωώθηκε, όταν δικαστής έκρινε πως μια παρόμοια performance της ήταν τέχνη.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=16&v=BWzUkP9u6jU

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα