Πολιτική

Μητρόπουλος: Στη φαρέτρα του Τσίπρα οι εκλογές και το δημοψήφισμα

mitropoylos_sti_faretra_toy_tsipra_oi_ekloges_kai_to_dimopsifisma.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Σκληρό» χαρακτήρισε το χθεσινοβραδινό τελεσίγραφο του Τουσκ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.«Δεν θέλουν πολιτική διαπραγμάτευση για αυτό το λόγο έβαλαν EuroWorking Group και Eurogroup πριν από τη Σύνοδο», δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος για να ξεκαθαρίσει πως «στόχος της κυβέρνησης είναι η υποχώρηση των θεσμών και η επίτευξη συμφωνίας».

«Εάν δεν υποχωρήσουν οι θεσμοί σημαίνει ότι περιμένουν την υποταγή του Τσίπρα. Είμαστε πάνω σε μια κλωστή. Ο Τσίπρας δεν φαίνεται να δέχεται όλο αυτό το κείμενο της πενταμερούς…» είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος για να συμπληρώσει «εύχομαι για όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη συμφωνία, εφόσον δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τη ρήξη ως πολιτική δύναμη και κοινωνία. Λύση την οποία επιδίωκε ο Τσίπρας δυστυχώς δεν τη βλέπω».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητρόπουλος άφησε για μια ακόμη φορά ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος τονίζοντας ότι «η διαπραγμάτευση δεν απέδωσε αυτά που περίμενε ο ελληνικός λαός. Το τελευταίο τετράμηνο στη φαρέτρα του πρωθυπουργού παραμένει και η διεξαγωγή δημοψηφίσματος και η προσφυγή στις κάλπες».

Αναφορικά με τους 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται υπέρ της πρότασης της Ζωής Κωνσταντοπούλου για διαγραφή χρέους σημείωσε ότι «απαιτούνται πολύ λεπτοί χειρισμοί από την κυβέρνηση. Είναι αντίφαση να ζητάς να σου διαγράψουν το χρέος το οποίο δεν αναγνωρίζεις».

 

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα