«Μητρότητα: η δύναμη στην αδυναμία» – Όμορφη παρουσίαση βιβλίου στο Public Πύργου

Σε μια πολύπλευρη ανάλυση της έννοιας της μητρότητας εξελίχθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Μητρότητα: η δύναμη στην αδυναμία» το απόγευμα της Παρασκευής στο Public Πύργου, παρουσία αρκετών πολιτών,  κυρίως γυναικών.

Οι συγγραφείς του βιβλίου, Γεωργία Τσούμπα και Κατερίνα Τζωρτζακάκη, μοιράστηκαν με το κοινό τις σκέψεις τους για τη μητρότητα, πώς γεννήθηκε η ιδέα του βιβλίου, αλλά και τις εμπειρίες τους  που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για αυτό το εγχείρημα. Όπως τόνισε η Κατερίνα Τζωρτζακάκη, η μητρότητα είναι επιλογή και ευθύνη.

«Αναλύουμε τις δυσκολίες που έρχονται σε κάθε οικογένεια και πώς τις αντιμετωπίζουμε , για τις σχέσεις με τους άλλους και για το δύσκολο θέμα της αυτονομίας των παιδιών», είπε χαρακτηριστικά η κα Τζωρτζακάκη.

Η Γεωργία Τσούμπα, εκ Σαλμώνης ορμώμενη, εξέφρασε τη χαρά της για την παρουσίαση του βιβλίου στον Πύργο και ανέλυσε περιεκτικά το περιεχόμενο του βιβλίου. γεωργια

«Χαίρομαι που είμαι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου. Για αυτό επέλεξα να γίνει εδ΄ώ η δεύτερη παρουσίαση του βιβλίου. Το βιβλίο είναι ένας διάλογος στον οποίο αναλύονται τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν και συζητούν οι μητέρες, ήταν μια πρόκληση για εμένα και ελπίζω ο κόσμος να ανταποκριθεί και να του αρέσει το βιβλίο».

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε στο κοινό η εκπαιδευτικός Μένια Παπουτσή, συγκινώντας ιδιαίτερα το κοινό.

Για το βιβλίο μίλησε ο δημοσιογράφος της εφ. «Πατρίς», Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο του πατέρα, πώς πρέπει να συμπεριφέρεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και μετά  από αυτή, αλλά και πώς πρέπει να είναι σωστός σύζυγος και πατέρας.

«Καλείται να ξανακάνει τη σύζυγό του να νιώσει γυναίκα και σύντροφος, να σταθεί δίπλα της  με ωριμότητα», σχολίασε και στη συνέχεια στάθηκε στον τρόπο αντιμετώπισης των παιδιών με προβλήματα.

«Δεν πρέπει να βλέπουμε τη διαφορετικότητα ως πρόβλημα, αλλά το αντίστροφο και να την αντιμετωπίζουμε με το να μιλάμε κι όχι να μοιρολατρoύμε», σημείωσε. Ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.