Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα καταργήσει το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Το νομοσχέδιο που θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έρχεται από το παρελθόν και σύντομα θα αποτελεί παρελθόν, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα το καταργήσει άμεσα.

O πρόεδρος της ΝΔ άσκησε δριμύτατη κριτική προσωπικά στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, για την εικόνα του κοινοβουλίου και την νομοθετική λειτουργία, η οποία -όπως είπε- ευτελίζεται από τις αναρίθμητες τροπολογίες.

Άσκησε επίσης κριτική για την πρόσφατη εισβολή του Ρουβίκωνα στο προαύλιο της Βουλής, και τις δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Βούτσης.

Κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τις δύο επιστολές που είχε στείλει στο παρελθόν στον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με την υποβάθμιση του τρόπου λειτουργίας του Κοινοβουλίου, για τις οποίες -όπως είπε- δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε και στους βουλευτές των ΑΝΕΛ, υπενθυμίζοντας ότι στο παρελθόν ως βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, είχαν στηρίξει πολιτικές στην Παιδεία σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι υποβαθμίζει τα ελληνικά πανεπιστήμια.

«Εξίσωση προς τα κάτω και ισοπέδωση. Αυτό είναι το σχέδιό σας σε κάθε τομέα. Να δημιουργείτε πολίτες εξαρτημένους από το Κράτος. Νομοθετείτε αγνοώντας προκλητικά το κλίμα συναίνεσης που με κόπο και αμοιβαίες υποχωρήσεις κατακτήθηκε στα θέματα της εκπαίδευσης» τόνισε.

Newsroom ΔΟΛ