Πολιτική

Μητσοτάκης στο Αϊντχόβεν: Χρειαζόμαστε ισχυρότερη σύνδεση της έρευνας με την αγορά

Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες και πώς μπορούν να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη – «Στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικούς ερευνητές και οι επιδόσεις μας είναι πολύ υψηλές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο»


Πρόκειται για μια περιοχή που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης διεθνώς, ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προσβλέπει στην ανάπτυξη συνεργειών με την ολλανδική πλευρά προκειμένου να δημιουργηθούν συμπράξεις στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας.

«Eίναι καιρός να περάσουμε από την προσέγγιση που εστιάζει αποκλειστικά στο μάθημα που γίνεται στην τάξη σε μια διεπιστημονική προσέγγιση η οποία επιτρέπει στους μαθητές να λύνουν προβλήματα και να αξιοποιούν τη γνώση που αποκτούν», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης εστιάζοντας στην ανάγκη στήριξης της καινοτομίας.

«Στην Ελλάδα έχουμε εξαιρετικούς ερευνητές και οι επιδόσεις μας είναι πολύ ψηλές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια ισχυρότερη σύνδεση με την αγορά για τη στήριξη της ανάπτυξης. Ο αρμόδιος υπουργός Έρευνας και Ανάπτυξης μπορεί να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται δε ότι ον Πρωθυπουργό συνοδεύουν, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Γρηγόρης Δημητριάδης, οι οποίοι θα αναλάβουν την υλοποίηση των συνεργειών με την ολλανδική πλευρά.

MITSOTAKIS_EIDXOVEN

via

Όλη η επικαιρότητα