Ηλεία Μουσική Ψυχαγωγία

MK Santo … από το Βαρθολομιό Ηλείας στην Ibiza!

Ακούστε το άρθρο

Αναδημοσίευση από το godisadj.gr

Σήμερα μιλάμε για τον φίλο μου τον Μάκη! Τον γνώρισα ένα ένδοξο καλοκαίρι στις αρχές των 90s όταν παρέα με μια φανταστική παρέα απογειώναμε τα FM στην Πελοπόννησο παρέα με Mikele, Petros Lilos, Nick Arvanitakis Tasos Konstantaropoulos κ.α. στο πολυαγαπημένο μου Ionion FM.

Η βάση μας ήταν ένα υπέροχο “χωριό”, το Βαρθολομιό Ηλείας, που όσο κι αν ακούγεται περίεργο είχε μαγικά μουσικά συστατικά απήχησης του κοινού για την House & Electronica dance scene από τότε!

Δεν είχαμε πολλά μέρη να παίζουμε τις μουσικές μας – με δίσκους αρχικά – αλλά όπου κι αν γινόταν αυτό είχε NRG!

Tον Μάκη, τον πρωτογνώρισα σε κάποιο από αυτά! Μέσα στην εφηβεία μας τότε, ο “ιπτάμενος” Αθηναίος (εγώ) συνάντησε στα booth τον “τοπικό” Ολυμπιονίκη των decks! Ωραίες στιγμές και αναμνήσεις που δεν θα σβήσουν! Ο Μάκης το είχε από τότε! Τεχνίτης, λάτρης της RAVE τότε με τις μπότες Βέρμαχt να μην βγαίνουν από τα πόδια του καλοκαιριάτικα, έδινε το σύνθημα για non stop party μέχρι πρωίας! Η καλή του κατάρτιση και η αγάπη του για το αντικείμενο θα του έδιναν την προτροπή να το ακολουθήσει σαν επάγγελμα ζωής!

Η ζωή όμως στην επαρχία και ειδικά σε ένα αγροτικό νομό όπως η Ηλεία και πόσο μάλλον – όχι τώρα – αλλά πολλά χρόνια πίσω δεν έδινε περιθώρια εξέλιξης στον αγαπητό μου φίλο που από πολύ μικρός, πήρε το δισάκι του στον ώμο και … δρόμο όπως λέει και η παροιμία!

Με βάρκα την ελπίδα και με πρώτο λιμάνι την Σαντορίνη, θεμελίωσε το επαγγελματικό του concept, χτίζοντας την εικόνα του! Πέταξε τις μπότες μακρυά, άλλαξε μουσική διαδρομή και με αφορμή το φυσικό τοπίο και τα μυθικά ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης συμπορεύτηκε με την ευρύτερη μουσική chill γκάμα της electronica, από down-tempo μέχρι και Nu-Disco!

santorini_grace_infinity_pool

Το ειδυλλιακό τοπίο της Σαντορίνης με τον ήλιο να βουτά πίσω από το περίφημο Volcano του έδωσαν έμπνευση και … nick name! Σαν MK Santo θεμελίωσε την πορεία του ως #sunset DJ που έμελλε να συνεχιστεί με επιτυχίες εκτός συνόρων καθώς σάρωσε περιοχές και διαφορετικούς προορισμούς σε κουλτούρα, άποψη και … θερμοκρασίες!

Από Σαντορίνη – Κατάρ για 4 χρόνια χειμώνες, με ενδιάμεσες στάσεις σε Ταϊλάνδη και Αυστραλία ο Πελοποννήσιος DJ βίωσε την διασπορά της μουσικής του με ένα συνεχόμενα ανανεωμένο σε σφραγίδες VISA διαβατηρίο, αποκτώντας εμπειρίες, εικόνες και συναισθήματα…

fly2ibiza

Ο φίλος μου ο Μάκης, βρήκε το λιμάνι του όμως κι επέστρεψε σε πιο “ζεστά” Μεσογειακά νερά! Από το 2015 μέχρι και σήμερα βρίσκεται στο κορυφαίο νησί που συνδυάζει άποψη, στυλ, nightlife, μουσικάρες και διακοπές! Την Ibiza φυσικά που έγινε η βάση και το … σπίτι του! Τα τελευταία 3 χρόνια είναι resident στο Savannah Ibiza παίζοντας τα πάντα από chill – funky house, house κ.α. grooves που τον κάνουν να μοιράζεται τα decks με τεράστια global ονόματα!

Η επιμονή και πίστη στις ικανότητες του, η αφιέρωση της ζωής του σε μια κονσόλα και το πάθος του για καλή μουσική, του έδωσαν από μόνες τους τα κριτήρια για Διεθνή καριέρα χωρίς κονέ και κατευθύνσεις! Κι αυτό είναι που κάνει την αξία του ακόμη σημαντικότερη!

Τον Μάκη έχω να τον δω πάνω από 20 χρόνια (!) Εξακολουθεί και μικροδείχνει ο “μπαγάσας”!!!

Εύχομαι και του αξίζει να μπορούσε να παίζει σε ένα εκπληκτικό μαγαζί στα μέρη του, εκεί στην παραλία στο Αρκούδι Ηλείας, με φόντο τη Ζάκυνθό, που από θέμα τοπίου δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την Ibiza!

arkoudi

Καλή σεζόν και καλή αντάμωση φίλε Μάκη, MK.Santo

Όλη η επικαιρότητα