Μοναδικό ταξίδι με τα τραγούδια του Ηλία Ανδριόπουλου

Μια εξαίσια συναυλιακή βραδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν όλοι όσοι βρεθούν το βράδυ του Σαββάτου, 4 Μαΐου 2019, στο θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο.

Μια συναυλία στην οποία το κοινό θα απολαύσει με τίτλο «Ταξίδι με τους ήχους της μουσικής στα λόγια των ποιητών» με τα καλύτερα τραγούδια του μεγάλου Ηλείου μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου και την φωνή του καταξιωμένου Μανώλη Μητσιά να τα ερμηνεύει…

Για την συναυλία μίλησαν, χθες στο Λάτσειο, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού (ΔΟΠ) Πύργου, Νίκος Λαϊνόπουλος καθώς και ο Ηλείος μουσικοσυνθέτης

Αρχικά τον λόγο πήρε ο κ. Λαϊνόπουλος που δήλωσε πως «Το όνομα και μόνο του Ηλία Ανδριόπουλου τα λέει όλα. Είναι τιμή μας που διοργανώνουμε συναυλία με έργα ενός ζωντανού θρύλου της Ελληνικής μουσικής. Θα είναι μια από τις πολύ δυνατές βραδιές που έχουμε οργανώσει ως ΔΟΠ και ευχαριστούμε τον κ. Ανδριόπουλο για την τιμή. Ελπίζω ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα μπορέσουμε το καλοκαίρι να διοργανώσουμε και πάλι μαζί μια μεγαλύτερη συναυλία σε ένα μεγαλύτερο χώρο».

Στη συνέχεια ο κ. Λιατσής τόνισε ότι «Ο Ηλίας ο Ανδριόπουλος δεν είναι μόνο δημιουργός στη μουσική αφού τα όνειρα μας για τον τόπο ενώθηκαν. Κανείς δεν ξέρει ότι αυτός ήταν που πριν πολλά χρόνια μου είπε ότι όποιος τολμήσει να κάνει ένα ιστορικό κέντρο στην πόλη θα είναι δήμαρχος. Δεν κατάφερα να το περάσω σε ΦΕΚ για να έχει νομική υπόσταση αλλά κατάφερα να το πιστέψουν όλοι. Ο Ηλίας ονειρεύτηκε το θέατρο Κατακόλου… εκεί στο χώρο αυτό θα κάνουμε μια υπαίθρια συναυλία με την πανσέληνο του Αυγούστου. Το χρωστάω σε εμένα και σε εκείνον. Μόνο ευχαριστώ μπορώ να του πω γιατί πάντα με πίστευε και με συμβούλευε και `γω με την συναυλία που διοργανώνουμε θέλω να δείξω την αγάπη και τη λατρεία που του έχω σαν άνθρωπο».

Από την πλευρά του ο κ. Ανδριόπουλος τόνισε πως «Κάθε φορά που βρίσκομαι στον Πύργο ενόψει κάποιας καλλιτεχνικής εκδήλωσης, με κυριεύει ένα συναίσθημα αγάπης μαζί και χρέους. Για την συναυλία της 4ης Μαΐου θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς το δήμο Πύργου και ιδιαίτερα τον αγαπητό μου κ. Λιατσή που με κάλεσε. Επίσης τον γενικό γραμματέα του δήμου και αντιπρόεδρο του ΔΟΠ κ. Λαϊνόπουλο και να τον συγχαρώ για το έργο του που έχει κάνει στον πολιτισμό. Η συναυλία θα είναι ένα ταξίδι με τους ήχους της μουσικής στα λόγια των ποιητών. Νομίζω ότι αυτό συγκροτεί την καλλιτεχνική μου υπόσταση και αποτυπώνει σε βάθος το μουσικό μου προσανατολισμό. Το περιεχόμενο της βραδιάς διαγράφει μια μακρά πορεία στο έργο μου. Είναι η πορεία μου στη μουσική όπως άρχισε και όπως εξελίχθηκε για τα 40 χρόνια της δημιουργικής μου διαδρομής. Πρόκειται για την πλευρά της μουσικής μου που αφορά το τραγούδι και πατάει γερά στα λόγια των μεγάλων ποιητών…  Κάλβος, Σεφέρης, Ελύτης, Γκάτσος, Ελευθερίου, Μπουρμπούλης. Στον Απόλλωνα, θα έχουμε τη χαρά να ακούσουμε τα ωραιότερα τραγούδια μου, από δυο υπεροχές φωνές, το Μανώλη Μητσιά και την Θεοδώρα Μπάκα. Θα τους συνοδευόσουν τρεις διαλεχτοί μουσικοί, ο Αχιλλέας  Γουάστωρ στο πιάνο, ο Αλέξανδρος Μποτίνης στο βιολοντσέλο και Ηρακλής Ζιάκας στο μαντολίνο- μπουζούκι. Θα είναι μια συναυλία που παρότι το μουσικό σχήμα είναι αφαιρετικό, είναι αρκετά ουσιώδες, γιατί αποτελείται από σπουδαίους μουσικούς που γνωρίζουν άριστα το έργο μου».

Σημειώνεται πως η προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συναυλίας είναι στις 9.30 μμ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ υπάρχει πρόβλεψη να τοποθετηθούν και γιγάντο-οθόνες στον αύλειο χώρο του θεάτρου «Απόλλων».