Μουσική

Μοναδικός Κώστας Χατζής – Μάγεψε στο Χλεμούτσι

Ακούστε το άρθρο

Δεν μπορούσε να υπάρχει  καλύτερη επιλογή, τόσο στο πρόσωπο όσο και στον τόπο,  για να πέσει η αυλαία του Φεστιβάλ Ανδραβίδας Κυλλήνης: το Φεστιβάλ έκλεισε με τον μοναδικό Κώστα Χατζή στο μοναδικό Κάστρο. Τον διάσημο και δημοφιλή λαϊκό κιθαρωδό και τραγουδοποιό που καθηλώνει το κοινό εδώ και 63 χρόνια.

Ο Κώστας Χατζής μας ομόρφυνε  το βράδυ της Παρασκευής για περίπου 90 λεπτά στο κατάμεστο Χλεμούτσι ερμηνεύοντας με την μοναδική βραχνή φωνή του Χατζιδάκη, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο, Ξαρχάκο αλλά και τραγούδια  άλλων συνθετών.

Τον παρουσίασε αρχικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αρχαίας Ηλιδας κ. Γιώργος Βούκανος ο οποίος υπενθύμισε ότι ο Κώστας Χατζής είχε βρεθεί και πάλι στο Κάστρο το 2012 για μια μοναδική συναυλία, αλλά η βραδιά εκείνη διεκόπη λόγω βροχής. Προχθές όμως η βραδιά κύλησε δροσερά και μουσικά.

Στην συνέχεια ο κ Βούκανος κάλεσε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ Δημήτρη Χάρδα που είναι προσωπικός φίλος του Κώστα Χατζή να επιδώσει στον τραγουδοποιό την τιμητική πλακέτα. «Συνηθίζεται να δίνει την πλακέτα ο δήμαρχος αλλά ο ίδιος μου το επέτρεψε να την δώσω εγώ στον Κώστα Χατζή που με τιμά με την φιλία του. Του προσφέρουμε αυτή την πλακέτα για την προσφορά του στον Πολιτισμό», είπε συγκινημένος ο κ. Χάρδας και παρέδωσε την πλακέτα στον Κώστα Χατζή. Σημειώνεται ότι ο κ. Χάρδας στο fb η  φωτογραφία του προφίλ έχει θέμα τον Κώστα Χατζή και τον ίδιο να τον παρακολουθεί με θαυμασμό.

Όλη η επικαιρότητα