«Μονομαχία» Google – Facebook για τη Waze

google-facebook.jpg

Την εξαγορά της ισραηλινής υπηρεσίας δορυφορικής πλοήγησης για κινητά τηλέφωνα Waze Inc. σχεδιάζει η Google, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε έναν «πόλεμο» προσφορών, αφού η Facebook Inc είχε ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον της, όπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg News, επικαλούμενο δηλώσεις ανθρώπων προσκείμενους στο θέμα.

Η Waze προσδοκά το ποσό της εξαγοράς να ξεπεράσει το 1 δις δολάρια και πιθανώς να το καταφέρει αφού έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους ποικίλες εταιρείες, αναφέρει το Bloomberg.

Άλλα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η εταιρεία Facebook βρισκόταν ήδη σε συνομιλίες για την εξαγορά της Waze προς 1 δισ. δολάρια.

Η Google, καθώς και άλλες εταιρείες, έχουν προσεγγίσει τη Waze προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία, ωστόσο όπως φαίνεται καμία δεν τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, αναφέρει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι η νεοσύστατη εταιρεία πιθανώς αποφασίσει να παραμείνει ανεξάρτητη.

Η Waze χρησιμοποιεί δορυφορικά σήματα από κατόχους «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων για τη δημιουργία χαρτών και τη συλλογή δεδομένων για την κίνηση στους δρόμους, τα οποία αποστέλλει στους χρήστες προσφέροντας πληροφορίες, σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με την κυκλοφορία.