Παιδί

Μωρό και σύγκαμα: Πως να το αποφύγουμε

Ακούστε το άρθρο

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού να συγκαίγεται!

Ποια είναι τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι γονείς και οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τη φροντίδα του μωρού, ώστε να μπορέσουμε να το αποφύγουμε- όσο φυσικά αυτό είναι δυνατό!

Πλένουμε καλά την περιοχή με άφθονο νεράκι και σκουπίζουμε καλά. Το ιδανικότερο είναι να καθαρίζουμε το μωρό μας με νεράκι και να χρησιμοποιούμε μωρομάντηλα μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη λύση. Έπειτα φροντίζουμε να σκουπίσουμε πάρα πολύ καλά την ευαίσθητη περιοχή ώστε να μη μείνει καθόλου υγρασία. Στο τέλος, βάλτε στο μωρό σας μία κρεμούλα, όχι πολύ βαριά ώστε να αναπνέει το δερματάκι του. Για την επιλογή της κρέμας καλό είναι να συνεννοηθείτε με τον παιδίατρο ή τον φαρμακοποιό σας.

Μη βάζετε επάνω από τις πάνες ελαστικά εσώρουχα! Όσο χαριτωμένα και αν φαίνονται, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δημιουργήσουν στο μωρό σας ερεθισμούς!

Και τελευταίο και πιο δύσκολο από όλα, προσπαθήστε να αφήνετε το μωρό σας όσο περισσότερο γίνεται, χωρίς πάνα! Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο και σχεδόν ανέφικτο, όμως αν καταφέρετε και εντοπίσετε κάποια διαστήματα που μένει καθαρό, τόσο το δερματάκι του θα αναπνεύσει καλύτερα.

Σε περίπτωση που το μωρό συγκαεί επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας για να σας δώσει οδηγίες αντιμετώπισης.

Όλη η επικαιρότητα