Ποδόσφαιρο

Μουντιάλ 2018: Ελβετικό «μπλόκο» στη Βραζιλία

Ακούστε το άρθρο

Κόστα Ρίκα – Σερβία 0-1

Γ-κολάροφ και με το δεξί

Με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του αρχηγού της, Αλεξάνταρ Κολάροφ, η Σερβία νίκησε με 1-0 την Κόστα Ρίκα και πήρε σημαντικό τρίποντο στη «μάχη» ενός πολύ αμφίρροπου ομίλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Κόστα Ρίκα (Όσκαρ Ραμίρες): Νάβας, Ακόστα, Γκονζάλες, Μπόρχες, Ντουάρτε, Βενέγκας (60’ Μπολάνιος), Κάλβο, Γκαμπόα, Mπράιαν Ρουίς, Γκουσμάν (73΄Κόλιντρες), Ουρένια (67’ Κάμπελ).

Σερβία (Μλάντεν Κρστάιτς): Στοϊκοβιτς, Τόσιτς, Μιλιβόγιεβιτς, Ιβάνοβιτς, Μίτροβιτς (89′ Πρίγιοβιτς), Τάντιτς (82′ Ρουκάβινα), Κολάροφ, Μιλένκοβιτς, Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς, Μάτιτς, Λιάγιτς (70΄Κόστιτς).

Διαιτητής: Mαλάγκ Ντιεντιού (Σενεγάλη)

Γερμανία – Μεξικό 0-1

«Κάζο» για την παγκόσμια πρωταθλήτρια

Η πρώτη έκπληξη του φετινού Μουντιάλ είναι γεγονός. Το Μεξικό χτυπώντας στην αντεπίθεση επικράτησε με 1-0 της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Γερμανίας και πήρε σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στα νοκ άουτ.

Το χρυσό γκολ για τους Μεξικανούς ήρθε στο 35’ με τον Λοθάνο να πλασάρει σωστά τον Νόιερ.

Οι συνθέσεις:

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Πλάτενχαρντ (81’ Μάριο Γκόμεζ), Κρόος, Κεντίρα (60’ Ρόις), Οζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ, Βέρνερ (86’ Μπραντ)

Μεξικό: Οτσόα, Χιούγκο Αγιάλα, Σαλσίδο, Λαγιούν, Κάρλος Βέλα (58’ Άλβαρες), Τσιτσαρίτο Ερνάντες, Χέκτορ Μορένο, Χέκτορ Ερέρα, Γκουαρδάδο (74’ Μάρκες), Χίρβινγκ Λοθάνο, Χεσούς Γκαγιάρδο

Τo VAR γλίτωσε από αποβολή τον Πρίγιοβιτς!

Στις καθυστερήσεις του αγώνα της Σερβίας με την Κόστα Ρίκα, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς λίγο έλειψε να γίνει ο πρώτος παίκτης που αποβάλλεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Μπήκε στον αγώνα στο 88ο λεπτό και το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Κύπελλο παραλίγο να έχει άσχημη γεύση. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην προσπάθεια του να προστατεύσει την μπάλα, χτύπησε με το δεξί του χέρι το πρόσωπο του Τζόνι Ακόστα.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης συμβουλεύτηκε το VAR για να αποφασίσει για το χρώμα της κάρτας, με τον Σέρβο επιθετικό του ΠΑΟΚ να γλιτώνει τελικά με κίτρινη, σε μία φάση που δεν φαίνεται να χτυπάει με πρόθεση τον αντίπαλό του.

«Έκλεψαν» το γκολ από τον Πογκμπά!

Η ΦΙΦΑ μετά από ενδελεχή μελέτη της φάσης του νικητηρίου τέρματος της Γαλλίας, αφαίρεσαν το γκολ από τον Πολ Πογκμπά και το χρέωσαν ως αυτογκόλ του Αζίζ Μπέχιτς!

Η Μόσχα είναι πράσινη και φοράει… σομπρέρο!

Διαβάστε ακόμη

Μουντιάλ 2018: Διαβάστε το ένθετο της «εφ. Πατρίς» για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

Δείτε το πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων του Μουντιάλ

Όλη η επικαιρότητα