Ποδόσφαιρο

Μουντιάλ 2018: Όσα έγιναν χθες (02/07)

Ακούστε το άρθρο

O χειρότερος τερματοφύλακας σε Μουντιάλ 

Η απογοητευτική πορεία της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο συνδυάστηκε με τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις του Νταβίντ Ντε Χέα κάτω από τα δοκάρια ο οποίος ισοφάρισε νέο αρνητικό ρεκόρ εδώ και 52 χρόνια.

Ο  Νταβίντ Ντε Χέα στο Παγκόσμιο Κύπελλο δέχτηκε συνολικά έξι γκολ σε επτά τελικές εντός εστίας!

Ο αποκλεισμός των «φούριας ρόχας» από την Ρωσία στα πέναλτι άφησε τον γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με μόλις μία απόκρουση σε τρία παιχνίδια, επίδοση που είναι αρνητικό ρεκόρ τα τελευταία 52 χρόνια.

Πικραμένοι οι Ισπανοί μετά τον αποκλεισμό τους

Οι «φούριας ρόχας» αποκλείστηκαν από το Μουντιάλ της Ρωσίας στα πέναλτι από τους διοργανωτές στη φάση των «16». Οι ποδοσφαιριστές της δεν έκρυψαν την πικρία τους μέσω social media.

Ο Κόκε ανέφερε: «Η μέρα αυτή αποτέλεσε μια από τις πιο δύσκολες της καριέρας μου αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να συνεχίσω να παλεύω για την επιτυχία.

Εκτιμώ τη υποστήριξη αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό θα με κάνει δυνατότερο. Είναι ώρα να κοιτάξω το μέλλον με ενθουσιασμό. Για εμάς και για εσάς».

Χαμός στο Ζάγκρεμπ με τους πανηγυρισμούς των Κροατών…

Έγραψε ιστορία με το περιβραχιόνιο ο Ράφα Μάρκες!

Άλλη μία χρυσή… σελίδα έγραψε ο Ράφα Μάρκες!
Ο 39χρονος σέντερ μπακ ξεκίνησε στην αναμέτρηση του Μεξικού με τη Βραζιλία, για τη φάση των «16» και έγινε ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ παίκτης στην ιστορία που φόρεσε περιβραχιόνιο αρχηγού σε πέντε παγκόσμια Κύπελλα!
Μάλιστα, ο πολύπειρος Μεξικανός στόπερ έγινε και ο δεύτερος γηραιότερος ποδοσφαιριστής που ξεκινά βασικός σε ματς της φάσης των «16», σε ηλικία 39 ετών και 139 ημερών, μετά τον Στάνλεϊ Μάθιους, ο οποίος σε ηλικία 39 ετών και 145 ημερών είχε ξεκινήσει στο Αγγλία-Ουρουγουάη του 1954!

«Χλωμός» για τον προημιτελικό με Γαλλία ο Καβάνι

Δεν είναι αισιόδοξα τα πράγματα για τη συμμετοχή του Έντινσον Καβάνι στον προημιτελικό της Ουρουγουάης με τη Γαλλία την προσεχή Παρασκευή.
Ο φορ της Παρί αποχώρησε από τον αγώνα του Σαββάτου με την Πορτογαλία λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα. Την Κυριακή δεν συμμετείχε στο πρόγραμμα της ομάδας, ενώ σύμφωνα με την έγκυρη Ovacion κούτσαινε όταν περπατούσε και από το περιβάλλον του λέγεται πως είναι πολύ δύσκολο να είναι στη διάθεση του Όσκαρ Ταμπάρες.
Οι Κρίστιαν Ροντρίγκες και Κρίστιαν Στουάνι φέρονται ως πιθανοί αντικαταστάτες του Καβάνι εφόσον δεν είναι διαθέσιμοι.

Το συγκινητικό μήνυμα του Σμάιχελ

«Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν μπορώ να είμαι περισσότερο περήφανος για την πατρίδα μου, τον γιο μου, τους συμπαίκτες του, όλο το σταφ και τον φανταστικό ομοσπονδιακό μας προπονητή Άγκε Χαρέιντε. Όταν όλα τα δάκρυα στεγνώσουν θα καταλάβουμε πόσο καλά τα πήγαμε».

Με αυτά τα λόγια ο θρυλικός Πίτερ Σμάιχελ, που έζησε… έντονα από τις εξέδρες το Κροατία-Δανία, εξέφρασε τα συναισθήματά του για την πορεία των Σκανδιναβών, αλλά και του γιου του που στο.. τσακ δεν έγινε ο απόλυτος ήρωας μιας μεγαλειώδους πρόκρισης.

Το σημερινό πρόγραμμα

17:00 ΕΡΤ1 Σουηδία – Ελβετία Φάση των 16

21:00 ΕΡΤ1 Κολομβία – Αγγλία Φάση των 16

Βραζιλία – Μεξικό 2-0

Ο Νεϊμάρ είναι εδώ

Ο Μέσι έφυγε, ο Κριστιάνο αποχαιρέτισε, όμως ο Νεϊμάρ είναι εδώ! Με δικό του γκολ και άλλη μία προσωπική ενέργεια στο τέλος, η Βραζιλία ξεπέρασε τον σκόπελο του Μεξικού (2-0) και προκρίθηκε για τα προημιτελικά του Μουντιάλ, όπου περιμένει Βέλγιο ή Ιαπωνία.

Τα γκολ : 51′ Νεϊμάρ, 88′ Φιρμίνο

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτι): Άλισον, Φάγκνερ, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Φιλίπε Λουίζ, Γουίλιαν (90’ Μαρκίνιος), Παουλίνιο (80’ Φερναντίνιο), Κασεμίρο, Νεϊμάρ, Φελίπε Κοουτίνιο (86’ Φιρμίνο), Γκάμπριελ Ζεσούς.

ΜΕΞΙΚΟ (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Άλβαρες (55’ Τζόναθαν Ντος Σάντος), Αγιάλα, Σαλσέδο, Γκαγιάρδο, Έρέρα, Μάρκες (46’ Λαγιούν), Γκουαρδάδο, Κάρλος Βέλα, Λοσάνο, Ερνάντες (60’ Χιμένες).

Όλη η επικαιρότητα