Ποδόσφαιρο

Μουντιάλ 2018: Όσα έγιναν στους χθεσινούς αγώνες (29/06)

Ακούστε το άρθρο

RUSSIA 2018

O Μίνα έδωσε την πρόκριση στην Κολομβία

Νίκη-πρόκρισης για την Κολομβία, που έριξε στο… καναβάτσο την Σενεγάλη (1-0), με τον Γέρι Μίνα να στέλνει την ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν στους «16» του Μουντιάλ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Ν’Ντιαγέ, Γκασαμά, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί (74’ Βαγκέ), Σαρ, Κουγιατέ, Γκεγέ, Μπαλντέ (80’ Κονατέ), Μανέ, Νιάνγκ (86’ Σακό)

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Μίνα, Ντ. Σάντσες, Μόχικα, Κ. Σάντσες, Ουρίμπε (83’ Λέρνα), Κουαντράδο, Κιντέρο, Ροντρίγκες (31’ Μουριέλ), Φαλκάο (89’ Μπόρχα)

Ηττήθηκε η Ιαπωνία, προκρίθηκε στις… κάρτες!

Μέσω του… fair play πήρε την πρόκριση στους “16” του Μουντιάλ η Ιαπωνία. Παρά την ήττα της με 1-0 από την Πολωνία, κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση εξαιτίας του ότι είχε δυο λιγότερες κίτρινες σε σχέση με τη Σενεγάλη, η οποία στο άλλο ματς του ομίλου έχασε από την Κολομβία (0-1).

Η Ιαπωνία ισοβάθμησε με τους Αφρικανούς στους τέσσερις βαθμούς, είχαν ίδια επίθεση, ίδια διαφορά τερμάτων, επομένως το επόμενο κριτήριο ήταν οι κάρτες και εκεί οι Ασιάτες αποδείχτηκαν πιο… φρόνιμοι. Είχαν τέσσερις έναντι έξι κίτρινων της Σενεγάλης και έτσι πανηγύρισαν την πρόκρισή τους.

Όσο για τους Πολωνούς, αποχαιρέτησαν με νίκη τον θεσμό χάρη στο γκολ του Μπεντνάρεκ στο 60ο λεπτό του αγώνα.

Βραζιλιάνες «Θεές», πανηγύρισαν την πρόκριση τόπλες!

Το ποδόσφαιρο στην Βραζιλία είναι θρησκεία και αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Ακόμη και για τις γυναίκες η «στρογγυλή θεά» είναι λατρευτή, ειδικά όταν μιλάμε για την κορυφαία διοργάνωση σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Αυτό αποδεικνύει και η συγκεκριμένη φωτογραφία. Σε ένα μπαρ της «χώρας του καφέ» που ήταν κατάμεστο από το «ασθενές» φύλο, έγινε το… έλα να δεις μετά την πρόκριση της Βραζιλίας στους «16» του Μουντιάλ.

Η νίκη της σελεσάο επί της Σερβίας με 2-0 «σφράγισε» την παρουσία της στην επόμενη φάση, με τις εκρηκτικές βραζιλιάνες να γιορτάζουν το γεγονός πετώντας τις μπλούζες τους!

Αργεντινή : Δεν προπονήθηκε ο Πέρες

Ο Έντσο Πέρες δεν πήρε μέρος στην προπόνηση της Αργεντινής, ενόψει της Σαββατιάτικης αναμέτρησης με την Γαλλία για τους «16» του Μουντιάλ ωστόσο αναμένεται να προλάβει την αναμέτρηση.

Όπως τόνισε το ιατρικό επιτελείο της «αλμπισελέστε», ο έμπειρος άσος θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με τους «πετεινούς», ενώ από το τεχνικό επιτελείο της ομάδας «διαρρέεται» πως ο Χόρχε Σαμπαόλι, προσανατολίζεται να παρατάξει την 11αδα που άρχισε στο κρίσιμο -και τελικά νικηφόρο- ματς με την Νιγηρία. Εφόσον, λοιπόν, επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, η Αργεντινή θα παραταχθεί στο ντέρμπι με την Γαλλία, με τους Αρμάνι, Μερκάντο, Ταλιαφίκο, Ρόχο, Οταμέντι, Μπανέγκα, Μασεράνο, Πέρες, Ιγκουαΐν, Μέσι και Ντι Μαρία.

Ισπανία : Έξτρα προπόνηση στα πέναλτι

«Εξάσκηση» στα πέναλτι περιελάμβανε η χθεσινή προπόνηση της Ισπανίας. Όπως αναφέρουν οι απεσταλμένοι των ισπανικών ΜΜΕ, ο Φερνάντο Ιέρο επέλεξε να κρατήσει αρκετή ώρα τους παίκτες του, προκειμένου να εκτελέσουν πέναλτι, διαδικασία που θα ακολουθηθεί, σε περίπτωση που η αναμέτρηση με την Ρωσία για την φάση νοκ άουτ των «16» δεν έχει νικήτρια στην κανονική διάρκεια και την παράταση.

Όπως σημειώνουν τα σχετικά δημοσιεύματα, ο Ιέρο, έδωσε εντολή, το πρώτο πέναλτι να εκτελεί ο Σέρχιο Ράμος αντί του Σίλβα. Πριν από την άφιξη του Ιέρο, ο Λοπετέγκι είχε  επιλέξει κατά σειρά οι «εκτελεστές» να είναι Σίλβα, Ντιέγκο Κόστα, Ισκο, Μπουσκέτς και Ινιέστα.

Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν Ισπανία και Ρωσία, ήταν σε φιλικό στις 14 Νοεμβρίου 2017, όταν οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 και δύο από τα γκολ της Ισπανίας, προήλθαν από πέναλτι.

Μαραντόνα: «Μπορείτε να με μισείτε, αλλά μη γράφετε ψέματα»

O Μανόλο και το τύμπανό του 

Ο πιο διάσημος φίλαθλος της Ισπανίας με δάκρυα στα μάτια ζητάει παρέμβαση του πρωθυπουργού της χώρας του προκειμένου να τον αφήσουν να μπει στο γήπεδο με το τύμπανό του!

Όλη η επικαιρότητα