Ποδόσφαιρο

Μουντιάλ 2018: Όσα έγιναν την Τρίτη (19/06)

Ακούστε το άρθρο

Σόκαρε την Πολωνία η Σενεγάλη!

Μία εξαιρετική Σενεγάλη πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και επικράτησε με 2-1 της Πολωνίας σημειώνοντας την πρώτη νίκη αφρικανικής ομάδας σε αυτό το Μουντιάλ.

Οι Αφρικανοί χωρίς να είναι ανώτεροι κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και να πανηγυρίσουν μία πολύ σημαντική νίκη ενόψει της συνέχειας στο γκρουπ. Από την άλλη, οι Πολωνοί που μείωσαν στο τέλος δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω και πλέον πρέπει να βρουν τους βαθμούς που χρειάζονται για να προκριθούν στα ματς με Κολομβία και Ιαπωνία.

Οι Ιάπωνες γλίτωσαν το “χαρακίρι”,  2-1 την Κολομβία

Η Ιαπωνία επιβλήθηκε με 2-1 επί της Κολομβίας και μπήκε με το δεξί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Ιαπωνία παρότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 3′, ήταν μπροστά στο σκορ από το 6′ δυσκολεύτηκε να επικρατήσει επί της Κολομβίας και τα κατάφερε με κεφαλιά (!!!) του Οσάκο. Οι Ιάπωνες είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως στην τελική προσπάθεια ήταν άστοχοι και θα μπορούσαν να το είχαν πληρώσει.

Πάντως, παρ’ όλα αυτά η Ιαπωνία κατάφερε να γράψει ιστορία αφού έγινε η πρώτη ασιατική χώρα η οποία επικράτησε απέναντι σε ομάδα από τη Νότια Αμερική στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Γκολ: 39′ Κιντέρο / 6′ Καγκάβα, 73′ Οσάκο

Κόκκινη κάρτα: 4′ Σάντσες

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (Χοσέ Πέκερμαν): Oσπίνα, Μουρίγιο, Αρίας, Κ. Σάντσες, Φαλκάο, Κουαδράδο (31′ Μπάριος), Λέρμα, Μοχίκα, Κιντέρο (59′ Χάμες Ροδρίγκες), Ισκιέρδο (70′ Μπάκα), Ντ. Σάντσες.

ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβαζίμα, Σότζι, Ναγκατόμο, Σιμπασάκι (80′ Γιαμαγκάτσι), Χαραγκούτσι, Καγκάβα (69′ Χόντα), Ινούι, Οσάκο (85′ Οκαζάκι), Χασέμπε, Σακάι, Γιοσίντα.

Όμορφες εικόνες

Τα χρώματα της αγάπης και της αθλητικής παιδείας

Οι πρώτοι σκόρερ

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέκτησε προβάδισμα στη μάχη του “Χρυσού Παπουτσιού”, του πρώτου σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Σε μία χρονιά που έχασε το αντίστοιχο βραβείο σε επίπεδο πρωταθλημάτων από τον Λιονέλ Μέσι, ο Πορτογάλος επιθετικός προσπαθεί να πάρει την εκδίκησή του στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Το χατ τρικ που σημείωσε απέναντι στην Ισπανία τον έφερε στην κορυφή της λίστας των σκόρερ της διοργάνωσης. Με ένα γκολ λιγότερο ακολουθούν οι Ντένις Τσερίσεβ, Ντιέγκο Κόστα, Χάρι Κέιν και Ρομελού Λουκακού, τέσσερις ποδοσφαιριστές που έχουν όλα τα φόντα να μονομαχήσουν με τον Ρονάλντο για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Στα αξιοσημείωτα μετά από το πέρας της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του τουρνουά, χαρακτηριστικό είναι ότι μεταξύ των 34 τερμάτων που έχουν σημειωθεί, τα πέντε είναι αυτογκόλ.

Εγκατέλειψε την προπόνηση

Μόλις 10 λεπτά άντεξε στην προπόνηση της Βραζιλίας ο Νεϊμάρ, ο οποίος εγκατέλειψε με ζημιά στο “λαβωμένο” δεξί πόδι του. Ο Βραζιλιάνος σταρ είχε υποστεί κάταγμα στο 5ο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού σε αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Ρεάλ τον Φεβρουάριο και η αποθεραπεία του κράτησε περισσότερο από το αναμενόμενο.

Μετά από 99 ημέρες επέστρεψε στα φιλικά προετοιμασίας και αγωνίστηκε στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου με αντίπαλο την Ελβετία, ωστόσο τα προβλήματα δεν σταμάτησαν για εκείνον.

Το πρόγραμμα

Για σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι εξής αγώνες :

GROUP A

Αγώνες 2ης Αγωνιστικής

20/06/18      18:00  ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ – Σ. ΑΡΑΒΙΑ

GROUP B

Αγώνες 2ης Αγωνιστικής

20/06/18      15:00  ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΜΑΡΟΚΟ

20/06/18      21:00  ΙΡΑΝ – ΙΣΠΑΝΙΑ

Τσιτσαρίτο : «Μπορούμε να γίνουμε η Ελλάδα του 2004»

Το Μεξικό έκανε την έκπληξη και κέρδισε τη Γερμανία στο πρώτο του παιχνίδι στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αλλά ο Τσιτσαρίτο είχε προβλέψει εδώ και μήνες ότι η χώρα του θα γίνει η Ελλάδα του 2004.

«Γιατί δεν μπορούμε να γίνουμε η Ελλάδα του 2004; Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε η Λέστερ της Πρέμιερ Λιγκ; Δώσε μας το πλεονέκτημα, η γνώμη σου δεν πρόκειται να αλλάξει» τόνισε ο Μεξικανός σταρ. 

Όλη η επικαιρότητα