Ποδόσφαιρο

Μουντιάλ 2018: Παρασκευή 06/07

Ακούστε το άρθρο

Έτσι θα παίξει με Βέλγιο η Βραζιλία

Με δύο αλλαγές θα παραταχθεί η Βραζιλία στον σημερινό προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στο Βέλγιο (21:00).

Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας του καφέ, ο Τίτε θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Κασεμίρο με τον Φερναντίνιο, ενώ ο Μαρσέλο που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση θα επιστρέψει στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Φιλίπε Λουίς.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Άλισον, Μαρσέλο στα αριστερά και Φάγκνερ στα δεξιά θα είναι τα δύο μπακ, Τιάγκο Σίλβα και Μιράντα θα απαρτίζουν το δίδυμο των στόπερ, ενώ κλασικό αμυντικό χαφ θα είναι ο Φερναντίνιο. Κουτίνιο και Παουλίνιο θα είναι οι εσωτερικοί μέσοι, ενώ Νεϊμάρ από αριστερά και Γουίλιαν από δεξιά θα υποστηρίζουν τον Ζέσους, που θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Σουάρες έπαιξε γκολκίπερ

Ο Λουίς Σουάρες κρατήθηκε σε φόρμα εν όψει του προημιτελικού της Παρασκευής με τη Γαλλία με έναν διαφορετικό τρόπο.
Ο φορ της Ουρουγουάης έπαιξε γκολκίπερ στο πρόγραμμα της εθνικής του ομάδας. Μάλιστα στις φωτογραφίες που ο ίδιος δημοσίευσε στο Twitter δείχνει να… ζει το ρόλο του.
Λέτε να κινδυνεύει η θέση του Φερνάντο Μουσλέρα κάτω από τα δοκάρια;

Χωρίς Καβάνι με Γαλλία η Ουρουγουάη

Εξαιρετικά απίθανη θεωρείται η συμμετοχή του Έντινσον Καβάνι στον σημερινό αγώνα της Ουρουγουάης με τη Γαλλία, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.
Ο διεθνής επιθετικός της Παρί Σεν ζερμέν δεν κατάφερε να συμμετάσχει στη χθεσινή προπόνηση μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε στο τελευταίο παιχνίδι της εθνικής του με την Πορτογαλία.
Από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό πως ο Καβάνι δεν θα προλάβει να είναι έτοιμος για τον αγώνα με τους «τρικολόρ», μία ιδέα με την οποία αρχίζει να συμβιβάζεται από την αρχή ο Όσκαρ Ταμπάρες.

Zήτησε συγγνώμη από τη FIFA 

O Ντιέγο Μαραντόνα απολογήθηκε δημόσια για τις δηλώσεις που έκανε εναντίον του διαιτητή της αναμέτρησης Κολομβία-Αγγλία.

Ο «Ντιεγίτο» είχε κάνει λόγο για… κλοπή των Κολομβιανών, αλλά τελικά τα… πήρε πίσω!

Αναλυτικά η απολογία του Μαραντόνα:

«Πάνω στην ένταση από τον αποκλεισμό της Κολομβίας την επόμενη μέρα είπα δύο πράγματα, τα οποία ομολογώ πώς κάποια εξ αυτών ήταν απαράδεκτα.

Απολογούμαι στη FIFA και τον πρόεδρο της. Ακόμη και αν οι απόψεις μου έρχονται σε κόντρα με κάποιες διαιτητικές αποφάσεις, σέβομαι απόλυτα την δουλειά που κάνουν.

Δεν είναι εύκολη».

Τελικό Αγγλία-Βραζιλία «βλέπει» ο Ματέους

Ζευγάρι Αγγλία-Βραζιλία προβλέπει ο Λόταρ Ματέους, για τον τελικό του Μουντιάλ 2018 που ρίχνει αυλαία την Κυριακή 15 Ιουλίου στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ο 57χρονος, αρχηγός της Δυτικής Γερμανίας όταν αυτή κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο στην Ιταλία το 1990, πιστεύει ότι η Αγγλία θα περάσει τα εμπόδια αρχικά της Σουηδίας και εν συνεχεία μίας εκ των Κροατίας ή Ρωσίας στα ημιτελικά, ώστε να είναι παρούσα στον τελικό.

Αμφίβολος ο Βάρντι εν όψει Σουηδίας

Ο Τζέιμι Βάρντι είχε τοποθετηθεί στη λίστα με τους πέντε ποδοσφαιριστές που θα εκτελούσαν πέναλτι κόντρα στην Κολομβία στο τελευταίο ματς της φάσης των «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας, ανάμεσα στην ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν και την Αγγλία. Εντούτοις, ο επιθετικός της Λέστερ ενημέρωσε την ύστατη στιγμή τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για ορισμένες ενοχλήσεις στη βουβωνική χώρα, εξ ου και ο λόγος που τελικά επιλέχθηκε ο Έρικ Ντάιερ για να εκτελέσει το νικητήριο πέναλτι των «τριών λιονταριών».

Ωστόσο, το πρόβλημα των Άγγλων φαίνεται πως δεν θα είναι παρoδικό, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα στερηθούν τις υπηρεσίες του 31χρονου και στο ματς απέναντι στη Σουηδία στα προημιτελικά της διοργάνωσης, το απόγευμα του Σαββάτου (07/07, 17:00) στο στάδιο Σαμάρα, παρά το γεγονός ότι έκανε ένεση για να τις ξεπεράσει λίγη ώρα μετά τη λήξη του ματς κόντρα στους Κολομβιανούς.

Το σημερινό πρόγραμμα

17:00 ΕΡΤ1 Ουρουγουάη – Γαλλία Προημιτελικά

21:00 ΕΡΤ1 Βραζιλία – Βέλγιο  Προημιτελικά

Όλη η επικαιρότητα