Ποδόσφαιρο

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018: Τρίτη 10/07

Ακούστε το άρθρο

Γαλλία – Βέλγιο για την πρόκριση στον τελικό

Με τον αγώνα Γαλλία – Βέλγιο (21:00 ΕΡΤ1) ξεκινούν σήμερα τα ημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλου της Ρωσίας. Ένα παιχνίδι χωρίς το ξεκάθαρο φαβορί, αφού και οι δυο ομάδες έχουν την ποιότητα να φτάσουν στη νίκη και να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό, όπου θα βρουν την Αγγλία ή την Κροατία, το άλλο μεγάλο ζευγάρι των ημιτελικών.

Αζάρ: “Χαζεύω τα highlights του Μπαπέ”

Ο Βέλγος σούπερ σταρ αποθεώνει τον νεαρό αντίπαλό του, αλλά και τον Καντέ, για τον οποίο θεωρεί ότι όταν είναι στα καλύτερά του, η ομάδα του έχει 95% πιθανότητες νίκης.

Σήμερα κοντράρονται στον πρώτο ημιτελικό, που θεωρείται και ο πιο δυνατός. Βάσει ονομάτων αναμένεται να γίνει χαμός στο Γαλλία-Βέλγιο και αρκετοί ήδη μιλούν για τους σούπερ σταρ των δύο χωρών. Εντέν Αζάρ και Κιλιάν Μπαπέ συγκεντρώνουν τα περισσότερα βλέμματα, με τον πρώτο να μιλάει αποθεωτικά για την απίστευτη εξέλιξη του δεύτερου.

«Οταν ο Μπαπέ ήταν μικρός, έβλεπε highlights δικά μου. Τώρα που μεγάλωσε, βλέπω εγώ δικά του. Εχω τεράστιο σεβασμό για όσα κάνει στην ηλικία του. Είναι ανήκουστα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο». Κάπου εκεί ο Αζάρ έριξε και στην κουβέντα και εκείνον που προφανώς φοβάται περισσότερο κι αυτό επειδή τον ξέρει τόσο καλά.

«Με τον Καντέ παίζουμε μαζί, ξέρω τι μπορεί να κάνει. Είναι ο κορυφαίος στον κόσμο στη θέση του. Οταν είναι στα καλύτερά του, η ομάδα του έχει 95% πιθανότητες νίκης».

Η Κροατία έδιωξε τον Βουκόγιεβιτς! 

Η ομοσπονδία της Κροατίας έδιωξε τον Όγκνιεν Βουκόγεβιτς από την αποστολή, λόγω του video που αφιερώνει μαζί με τον Βίντα τη νίκη στους Ουκρανούς

«Η Ομοσπονδία της Κροατίας απολογείται στη  Ρωσία για τις ενέργειες του μέλους της κροατικής αντιπροσωπείας. Ο Βίντα και ο Βουκόγεβιτς ζητούν συγγνώμη για τα λόγια τους, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έχουν πολιτικούς συνειρμούς, δυστυχώς όμως άφησαν περιθώρια για τέτοιες ερμηνείες» τόνισαν οι Κροάτες και ο scout της ομάδας, Όγκνιεν Βουκόγεβιτς έφυγε από την αποστολή της Εθνικής. Θυμίζουμε, πως σε video που δημοσίευσαν φώναζαν “Δόξα στην Ουκρανία“, σύνθημα του ουκρανικού στρατού κατά των Ρώσων.

Δεν παίζει ο Βρσάλικο με την Αγγλία

Σημαντικό πλήγμα για την Κροατία, καθώς ο Σίμε Βρσάλικο τραυματίστηκε στο γόνατο και θα χάσει τον ημιτελικό του Μουντιάλ κόντρα στην Αγγλία.

Ο διεθνής ακραίος μπακ τραυματίστηκε στο γόνατο στην αναμέτρηση με τους Ρώσους και θα χάσει το μεθαυριανό μεγάλο παιχνίδι της εθνικής του ομάδας για την πρόκριση στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο διεθνής άσος θα μείνει εκτός δράσης για δέκα ημέρες, που σημαίνει πως αν η Κροατία αποκλείσει την Αγγλία, τότε θα χάσει και το μεγάλο τελικό της διοργάνωσης στη Ρωσία.

«Ο Ρίτσι θα σφυρίξει τον τελικό του Μουντιάλ»

Ο Σάντρο Μέιρα Ρίτσι θα είναι ο διαιτητής του τελικού του Μουντιάλ σύμφωνα με όσα μεταδίδουν στη Βραζιλία.

Γαλλία, Βέλγιο, Κροατία και Αγγλία οι ομάδες που θα παλέψουν για τη συμμετοχή τους στον τελικό.

Όποιες βρεθούν εκεί, θα σφυρίξει ο Σάντρο Μέιρα Ρίτσι.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει η βραζιλιάνικη UOLesporte, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή Διαιτησίας της FIFA τον επέλεξε για το κορυφαίο αυτό γεγονός.

Προετοιμάζεται για Βέλγιο η Γαλλία

Ο σημερινός αγώνας (10/7) με αντίπαλο το Βέλγιο είναι το μοναδικό εμπόδιο που χωρίζει τους «Τρικολόρ» από τον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου. Η προετοιμασία για τις ανάγκες της αναμέτρησης κύλησε καλά για την ομάδα του Ντεσάμπ, η οποία έχει ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου.

Χθες οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν με την μπάλα στα πόδια σε μικρό χώρο και σε ιδιαίτερα ευδιάθετο κλίμα στις τάξεις τους.

 

Κλείνουν νωρίτερα λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου τα σουπερμάρκετ στην Κροατία!

Όλη η επικαιρότητα