Ηλεία Πολιτισμός

Ηλεία: Μουσικές εκδηλώσεις υπό το φως της Πανσελήνου σε Αρχαιολογικούς Χώρους και Μνημεία

Ακούστε το άρθρο

Με μουσικές θα «πλημμυρίσουν» τα Αρχαιολογικά Μνημεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι της Ηλείας την προσεχή Κυριακή 26 Αυγούστου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται κάθε χρόνο, από το Υπουργείο Πολιτισμού, για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διοργανώνει φέτος τις περισσότερες εκδηλώσεις από κάθε άλλη χρονιά, σε όλα τα σημαντικά μουσεία, μνημεία και χώρους ευθύνης της, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό – που έχει αγκαλιάσει αυτές τις εκδηλώσεις – να ζήσει μια δυνατή εμπειρία, μια αξέχαστη βραδιά στους αγαπημένους πολιτιστικούς προορισμούς της Ηλείας.

Οι εκδηλώσεις

Ολυμπία: Στο Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ολυμπίας, στις 8:00 το βράδυ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Klaudia Delmer και τους Mottet «Στον ίσκιο της ελιάς».

Ο Αρχαιολογικός Χώρος, θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό, μεταξύ 20:00-24:00.

Πύργος: Στις 9:30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Θοδωρή Οικονόμου, στον πεζόδρομο του Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό, μεταξύ 19:00-21:00.

Επικούριος Απόλλωνας: Στις 8:00 το βράδυ, στον Αρχαιολογικό Χώρο του Επικουρίου Απόλλωνος θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση με τίτλο «Terra Olympia-Ταξίδι στον Μύθο και στην Ιστορία». Ο Αρχαιολογικός Χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό μεταξύ 20:00-24:00.

Αρχαία Ήλιδα: Στις 8:00 το βράδυ, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Ήλιδας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία – αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη με την ορχήστρα «Τα χρώματα της Ήλιδας».

Κάστρο Χλεμούτσι: Μουσική εκδήλωση «Υπό το σεληνόφως…», στις 9:30 το βράδυ, με τη Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων.

Όλη η επικαιρότητα