Ηλεία

Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού: Η Χορωδία, η ορχήστρα και το βιολί του παπα-Γιώργη

Ακούστε το άρθρο

Οι συναυλίες που δίνει το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού είναι μια από τις ανεξίτηλες σφραγίδες του έργου που αφήνει και στα πολιτιστικά δρώμενα της Ηλείας το Σχολείο.

Η διευθύντριά του κ. Μαρία Μπίρμπα, ο υποδιευθυντής του κ. Γιώργος Σταματίου, ο π. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, εκπαιδευτικός και πρώην διευθυντής του Σχολείου, που είναι και ο μαέστρος του Μουσικού Συνόλου, μαζί με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς και φυσικά τους μαθητές, δίνουν τον καλύλερο εαυτό τους για την λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Ηλείας. Κάθε χρόνο ο π. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος με το βιολί του, δίνει μαζί με την ορχήστρα και την χορωδία του σχολείου σειρά παραστάσεων και πάντα αφήνουν άριστες εντυπώσεις.

Έτσι με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Λαζαράκειο Δημοτικό μέγαρο Αμαλιάδας στις 21 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με το Σύνολο Ελληνικής Παραδοσιακής μουσικής (Χορωδία και ορχήστρα) του Μουσικού σχολείου της Ηλείας( Βαρθολομιού)! Η μουσική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα.

Η Χορωδία και η Ορχήστρα αποτελούνται από 36 μαθητές, (6 στην Ορχήστρα και 30 στην Χορωδία). Το ρεπερτόριό τους πλούσιο: από παραδοσιακά, μέχρι soundtrack.

Σχετικά με την Χορωδία και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του σχολείου, «η βιωματική ενασχόληση με τη μουσική βρίσκει τον καλύτερο εκφραστή της στο μάθημα της Χορωδίας. Με αυτή την προοπτική λειτουργεί το σύνολο της Χορωδίας, το οποίο αποτελείται από το “Φυτώριο” (μαθητές της Α΄ Γυμνασίου) και την καθ’ αυτό Χορωδία. Το σύνολο αυτό αριθμεί περίπου 30 άτομα συνολικά και εμφανίζεται σε διάφορες εκδηλώσεις, είτε αυτόνομα είτε σε σύμπραξη με άλλα οργανικά σύνολα του σχολείου».

Όλη η επικαιρότητα