Υγεία

Μπάχαλο με το νέο διπλό χαράτσι στα φάρμακα

farmaka.jpg
Ακούστε το άρθρο

Για μια ακόμη φορά ο πολύπαθος χώρος της υγείας γίνεται “πειραματόζωο” με τους φαρμακοποιούς και τους ασφαλισμένους να καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο του…ΕΟΠΥΥ και της ανετοιμότητας του Υπουργείου Υγείας.

Από σήμερα υποτίθεται πως οι ασθενείς θα πλήρωναν τις νέες συμμετοχές στα φάρμακά τους καθώς θα εφαρμοζόταν η περιβόητη ασφαλιστική τιμή στα σκευάσματα. 

Ωστόσο το μπάχαλο που δημιουργήθηκε σήμερα την πρώτη ώρα εφαρμογής του νέου τρόπου συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, ήταν απερίγραπτο. Το Υπουργείο Υγείας από την πλευρά του επιρρίπτει τις ευθύνες για το αλαλούμ στις φαρμακευτικές εταιρείες και τους φαρμακοποιούς.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος “για μια ακόμη φορά πήγαν να εφαρμόσουν ένα μέτρο δίχως να είναι έτοιμο το Υπουργείο”.

Μέχρι να αποσαφηνιστεί τι θα γίνει τελικά με τη συμμετοχή των ασφαλισμένων επί της ασφαλιστικής τιμής των σκευασμάτων ισχύει ο τρόπος συμμετοχής των ασθενών με 25%, όπως δηλαδή γινόταν μέχρι χθες. Ωστόσο πηγές του Υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνουν πως αύριο το σύστημα θα είναι απολύτως έτοιμο.

πηγή:newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα