Εκπαίδευση

Μπαίνουν πρώτοι στη νέα εποχή διδασκαλίας!

kladeo014.jpg
Ακούστε το άρθρο

   Όταν σε άλλα σχολεία δεν υπάρχουν βιβλία και σε κάποια άλλα, προσπαθούν να καλύψουν τις ελλείψεις με φωτοτυπίες, στο Κλαδέο, ένα χωριό που το κουδούνι του Δημοτικού Σχολείου έχει σιγήσει εδώ και πολλές δεκαετίες, οι μαθητές χειρίζονται τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και τον Διαδραστικό Πίνακα με επαγγελματική…μαεστρία και ευχέρεια.

   Το Δημοτικό Σχολείο Κλαδέου δεν λειτουργεί πια. Για πολλά χρόνια ήταν κλειστό και…αμπαρωμένο. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές όμως του 2007, το παλιό σχολείο μετατράπηκε σε εστία μάθησης, πολιτισμού και αθλητισμού για τα παιδιά του χωριού …έστω κι αν πηγαίνουν σχολείο σε γειτονικά χωριά.

Η Λεόντειος Σχολή «αγκαλιάζει» το Κλαδέο

   Οι άνθρωποι της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, θέλοντας να στηρίξουν τους δοκιμαζόμενους πολίτες της Ηλείας και του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, στην προσπάθεια ανάκαμψης που έκαναν μετά τις φωτιές, αγκάλιασαν με αγάπη και με μεγάλο ενδιαφέρον το Κλαδέο και τους ανθρώπους του. Ο Κλαδεότης Νίκος Αγγελόπουλος, προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, ήταν ο σύνδεσμός τους, ο άνθρωπος που ανιδιοτελώς και με μεγάλη αγάπη για τα παιδιά, τα «παιδιά του» όπως αποκαλεί όλους τους μαθητές που δίδαξε στα 30 χρόνια της προσφοράς του στα σχολεία της Ηλείας, έκανε πράξη κάθε πρόταση και σχέδιο, με τη βοήθεια της Λεοντείου Σχολής.

   Το παλιό σχολείο ανακαινίστηκε, στο εσωτερικό του, σταδιακά, δημιουργήθηκε Βιβλιοθήκη που αριθμεί εκατοντάδες τίτλους βιβλίων, οργανώθηκε με Η/Υ, εκτυπωτές και βιντεοπροβολέα. Επίσης, στις αρχές του έτους η Λεόντειος έστειλε και ένα Διαδραστικό Πίνακα για το μάθημα της Πληροφορικής, ενώ κατά τη διάρκεια των δυο προηγούμενων ετών, με τη φροντίδα της Λεοντείου, καθηγητές Πληροφορικής έκαναν εβδομαδιαία μαθήματα στα παιδιά του χωριού.

   Οι παρεμβάσεις δεν έμειναν στο εσωτερικό του κτιρίου, αφού και έξω, στήθηκε σύγχρονη Παιδική Χαρά καθώς και ένα Γήπεδο Μπάσκετ.

   Η Λεόντειος Σχολή, η διεύθυνση και οι καθηγητές της, οι μαθητές και οι γονείς τους, επισκέπτονται το Κλαδέο κάθε χρόνο και βλέπουν με χαρά ότι η αγάπη τους έχει πιάσει τόπο. Και νιώθουν το χωριό και τους κατοίκους, σαν δικό τους τόπο, δικούς τους ανθρώπους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ

   Μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς» γι’ αυτή την προσπάθεια, ο Νίκος Αγγελόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι, με τις μικρές ή μεγάλες δυνάμεις τους, βοήθησαν και βοηθούν, να γίνει πράξη το όνειρο και η σχέση να δυναμώνει ολοένα και περισσότερο, λέγοντας χαρακτηριστικά «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συγχωριανούς μου για την βοήθεια και τη συμμετοχή τους σ’ αυτή την προσπάθεια. Αλλά, κυρίως, θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Λεόντειο Σχολή, στη Διεύθυνση, στους μαθητές και στους γονείς τους, για όσα έχουν προσφέρει απλόχερα, όλα αυτά τα χρόνια, στο χωριό μας».

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα